joi , 1 octombrie 2020
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Cultură / CAZ SPECIAL LA PENITENCIARUL GIURGIU: TREI GEMENI, „DINTR-UN FOC”

CAZ SPECIAL LA PENITENCIARUL GIURGIU: TREI GEMENI, „DINTR-UN FOC”

Nu este vorba despre o încarcerare în adevăratul sens al cuvântului, ci despre un gest nobil al actorilor de la Teatrul Tudor Vianu, care i-au vizitat pe deţinuţii din penitenciar, oferindu-le o reprezentaţie a piesei „Trei fraţi gemeni veneţieni”. Despre evenimentul de la Penitenciar, reprezentanţii instituţiei au emis un comunicat de presă:

„În data de 19.04.2017, in  intervalul orar 10.00 – 12.00,  pe scena sălii de festivităţi a Penitenciarului Giurgiu, actorii Teatrului Tudor Vianu din Giurgiu au interpretat piesa „ Trei fraţi gemeni veneţieni”.

Ideea unui spectacol de teatru in cadrul unui penitenciar de maximă siguranţă a izvorât din sloganul „ Arta nu are gratii”, astfel că a fost posibil acest eveniment, sub bagheta managerului Teatrului Tudor Vianu din Giurgiu, Cosmin Creţu.

Intâlnirea cu actorii teatrului a fost emoţionantă, oameni, deţinuţi in Penitenciarul Giurgiu, care nu au păşit niciodată intr-o sală de teatru, s-au regăsit in sala de 300 de locuri a penitenciarului, care s-a dovedit a fi neincăpătoare.

Emoţiile au fost de ambele părţi, actori, care au interpretat piesa in mod magistral, dar  şi de partea persoanelor custodiate de Penitenciarul Giurgiu care au fost entuziasmate de comedia la care au asistat, răsplătind actorii prin aplauze prelungite.

Dincolo de eticheta de „deţinut” sunt oameni care au greşit faţă de societate şi care acum plătesc pentru greşelile lor, insă, deţinuţii de azi sunt cetăţenii liberi de mâine, pentru că viaţa lor nu se va sfârşi in spatele zidurilor, iar prin astfel de activităţi, alături de altele,  putem să-i conştientizăm cu privire la comportamentul lor,  să-i umanizăm, să-i schimbăm…

Mulţumim actorilor şi managerului Teatrului Tudor Vianu, pentru clipele oferite celor din spatele gratiilor.”

Verifica si

POLIȚIA GIURGIU – DECLARAȚIE DE PRESĂ: 44 DE SESIZĂRI PRIMITE DE LA ÎNCEPUTUL ZILEI DE VOTARE

Cu trei ore înainte de închiderea urnelor, Poliția Giurgiu a făcut public bilanțul incidentelor electorale …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.