duminică , 26 septembrie 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / AI PRIMIT AMENDĂ PE NEDREPT? SPECIALIŞTII TE ÎNVAŢĂ CE SĂ FACI

AI PRIMIT AMENDĂ PE NEDREPT? SPECIALIŞTII TE ÎNVAŢĂ CE SĂ FACI

Contestatia impotriva procesului-verbal suspenda executarea amenzii si permite recuperarea permisului -art. 118 din OG 195/2002

Mai devreme sau mai tarziu tot ni se intampla! Ce anume? Sa ne prinda politia pe picior gresit si sa ne sanctioneze! Nu cred ca suntem niciunul „usa de biserica” in trafic, iar daca am fi urmariti de politie, fara sa stim ca suntem urmariti, in mod sigur ni s-ar retine de cateva ori pe zi permisul pentru toate abaterile comise!

Dar, acesta e traficul si n-avem ce-i face! Chiar daca amenda e simpla sau, mai rau, insotita de retinerea permisului, in niciun caz nu ne bucuram.

Mai trist este cand credem ca avem dreptate si ca politistul ne-a sanctionat pe nedrept! … Sau cand avem nevoie de permis sa plecam in concediu! … Sau cand ne trebuie in munca de zi cu zi! … Sau … cand n-avem nevoie de el?!?

Pentru a trece cu bine de aceste momente … iata ce trebuie facut, indiferent ca a fost vorba despre amenda radar, necedare prioritate vehiculelor, necedare prioritate pietonilor, depasire pe linie continua, depasire coloana la semafor etc

DOMNULE PREȘEDINTE,

Subsemnatul(a),…………………….., cu domiciliul în ………………………………………………………………………………………., formulez prezenta:

CONTESTATIE

împotriva procesului-verbal seria ….. nr. …………….., emis de ……………….., prin care vă rugăm să dispuneți admiterea acțiunii noastre și anularea procesului-verbal de contravenție, pentru următoarele:

MOTIVE

În fapt,……………………………………………(urmând să menționați toate situația de fapt care a dus la întocmirea ilegală a procesului verbal de contravenție. Va trebui să menționați toate aspectele legate de încălcărea normele legale la momentul întocmirii sau arătarea oricărui motiv pentru care procesul verbal este nul. Prin motivele indicate urmăriți admiterea acțiunii dvs. ca urmare a încălcării actelor normative pe care le menționați în raport cu situația de fapt).
Vă rugăm să aveți în vedere și Decizia Curții Europene a Drepturilor Omului, respectiv cauza Arghel contra României, în care se critică sistemul sancționator al Ordonanței 2/2001, sistem care este lipsit de prezumțiile de legalitate și temeinicie, prezumția de nevinovăție prevăzută de art. 6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului fiind încălcată. (text opțional)

Probe: înscrisuri, martori (sau orice altă probă necesară cauzei dvs. și raportată la obiectul acesteia)

În drept, Ordonanța 2/2001 (și orice alt act normativ încălcat de organul constatator)

_____________________
(Numele și semnătura dvs.)

DOMNULUI PRESEDINTE AL …………………..(instanța la care vă judecați)

 

av. Marius Coltuc

Verifica si

ÎN TOATE UNITĂŢILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT DIN JUDEŢ CONTINUĂ CURSURILE CU PREZENŢĂ FIZICĂ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu, întrunit astăzi, 24.09.2021, în ședință online, a aprobat …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.