luni , 24 februarie 2020
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / CE SPUN INSPECTORII DE MUNCĂ DESPRE INCIDENTELE CE AU MARCAT BÂLCIUL DIN ACEASTĂ VARĂ

CE SPUN INSPECTORII DE MUNCĂ DESPRE INCIDENTELE CE AU MARCAT BÂLCIUL DIN ACEASTĂ VARĂ

În legătură cu incidentul produs în data de 11.08.2017 în jurul orei 23,30 în Bâlciul Tradițional, organizat cu ocazia sarbatorii de Sf. Maria în municipiul Giurgiu, precum si impactul mediatic al acestui nefericit incident asupra populatiei, Inspectoratul Teritorial de Muncă Giurgiu face următoarele precizări:

ITM Giurgiu nu are competență în verificarea și avizarea funcționării în condiții optime de securitate a echipamentelor de distracție. Aceste verificări sunt efectuate de alte autorități ale statului  conform competențelor stabilite prin acte normative aplicabile. In conformitate ci prevederile legii 319/2006 actualizată, a securității și sănătății în muncă, incidentul produs în data de 11.08.2017 nu îndeplinește condițiile unui accident de muncă, în sensul prevederilor art. 5, litera g care precizează:

„…

  1. g) accident de munca – vatamarea violenta a organismului, precum si intoxicatia acuta profesionala, care au loc in timpul procesului de munca sau in indeplinirea indatoririlor de serviciu si care provoaca incapacitate temporara de munca de cel putin 3 zile calendaristice, invaliditate ori deces …”

Prin urmare, ITM Giurgiu a desfășurat doar actiuni de control în domeniul relatiilor de muncă, ce au avut ca scop verificarea respectării reglementărilor legale generale și speciale cu privire la contractele individuale de muncă ale lucrătorilor.

În domeniul securitătii si sănătătii în muncă, a fost de asemenea verificată, respectarea legislației naționale aplicabile atât angajatorilor, cât și lucrătorilor sau reprezentanților lucratorilor.

Conducerea ITM Giurgiu

Verifica si

INCEDIILE DE VEGETAȚIE ȘI CELE ALE UNOR MAȘINI – PRINCIPALELE INTERVENȚII ALE POMPIERILOR

În perioada 21-23.02.2020, pompierii giurgiuveni au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.