marți , 25 februarie 2020
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / GUVERNUL A DAT „UNDĂ VERDE” ANGAJĂRILOR ÎN PENITENCIARE

GUVERNUL A DAT „UNDĂ VERDE” ANGAJĂRILOR ÎN PENITENCIARE

Lipsa acută a personalului din sistemul penitenciar a provocat multe probleme, cele mai recente fiind grevele angajaţilor din Penitenciarul Vaslui. Lipsa personalului este o problemă ce trenează de mai mulţi ani, care a dus la acumularea unui număr impresionant de ore suplimentare – peste 500.000 la nivel naţional.

Joi, Guvernul a emis o hotărâre prin care posturile pentru sistemul penitenciar se suplimentează cu 1000 de locuri.

”Posturile pentru sistemul penitenciar se suplimentează cu 1000 de locuri, de la 15.041 la 16.041. Nevoia de suplimentare a posturilor este dată de înregistrarea, la nivelul sistemului penitenciar, a numeroase ore suplimentare nerecuperate, precum şi de darea în folosinţă a unor spaţii noi de cazare pentru deţinuţi”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

De asemenea, Executivul a mai informat că Ministerul Justiţiei a întreprins, în perioada 2014-2016, la nivelul sistemului penitenciar, un proces de standardizare a numărului de posturi în sistem, prin redimensionarea statelor de organizare şi a structurilor organizatorice, pe domenii de activitate, rezultând un necesar total de 20.120 de posturi. Suplimentarea necesară de 5.061 de posturi nu se poate realiza într-o singură tranşă, ci într-un orizont de timp de aproximativ 5-7 ani.

”De asemenea, sistemul penitenciar a pierdut un număr de 507 posturi printr-o ordonanţă de urgenţă care a fost declarată neconstituţională – OUG 77/2013, iar cele 507 posturi pierdute nu au mai fost alocate”, se mai arată în comunicatul Executivului. (www.mediafax.ro)

Cu problema lipsei de personal se confruntă şi Penitenciarul Giurgiu, unde, potrivit reprezentanţilor conducerii şi sindicatului, ar fi necesară suplimentarea schemei de personal cu circa 70 de posturi.

Cei de la Penitenciarul Giurigu spun că această suplimentare este absolut necesară, ţinând cont de problemele cu care se confruntă (numărul insuficient de personal crează riscuri majore pentru angajaţi, orele suplimentare nerecuperate sunt din ce în ce mai multe, la fel ca şi numărul zilelor de concediu restante), dar, mai ales, de faptul că în scurt timp se vor da în folosinţă alte 200 de locuri de cazare pentru deţinuţi, fără a fi prevăzute posturi în statul de plată.

Deocamdată, nu se cunoaşte cu exactitate repartizarea celor 1.000 de posturi aprobate prin recenta hotărâre a Guvernului, însă angajaţii şi conducerea Penitenciarului Giurgiu speră ca aici să fie repartizate cel puţin 70 de posturi, pentru rezolvarea problemelor semnalate de-a lungul timpului.

 

Verifica si

INCEDIILE DE VEGETAȚIE ȘI CELE ALE UNOR MAȘINI – PRINCIPALELE INTERVENȚII ALE POMPIERILOR

În perioada 21-23.02.2020, pompierii giurgiuveni au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.