duminică , 16 iunie 2019
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Sănătate / ”DA, ȘI EU POT!” REVINE CU UN PROIECT SPECIAL PENTRU GIURGIU

”DA, ȘI EU POT!” REVINE CU UN PROIECT SPECIAL PENTRU GIURGIU

Anul trecut, doi tineri ambițioși – Gabi și Cristi Airinei – reușeau să demonstreze că un bolnav de diabet poate reuși ceea ce și pentru un om normal ar părea aproape imposibil: turul Româninei pe bicicletă. Gabi Airinei este bolnavă de diabet, dar a reușit să parcurgă, pe bicicletă, 2.600 de kilometri, în 26 de zile. În turul lor, cei doi tineri se opeau atunci și la Giurgiu și vorbeau despre ce înseamnă să fii bolnav de diabet în România și ce ar trebui făcut pentru ca și acești oameni să aibă o viață normală.

Anul acesta, Gabi și Cristi revin cu un nou proiect, ce se adresează  mod special giurgiuvenilor. De ce? Ne spun chiar ei:

”Din pacate in judetele Teleorman si Giurgiu (Giurgiu a fost judet vizitat) am observat lipsa de informare si de suport specializat. Ne dorim sa identificam persoanele cu diabet sau cu predispozitie la diabet, sa identificam problemele si lipsurile acestora, dar mai ales sa organizam intalniri de informare si constientizare.

Acest proiect se adreseaza persoanelor cu diabet si tuturor celor care sunt in jurul acestei afectiuni – cadre medicale, didactice, parinti, familiile persoanelor cu diabet.

Comunitatile propuse pentru derularea campaniei sunt Bolintin Vale, Clejani, Bucsani, Bulbucata, Ghimpati, Vanatorii Mici, Floresti – Stoenesti, Roata de Jos, Mirsa, Gaiseni din judetul Giurgiu. In masura in care campania va avea rezultatul scontat, o putem extinde si in comunitati din Teleorman.”

Concret, acest nou proiect își propune, cu ajutorul medicilor de familie, identificarea persoanelor cu diabet din comunitate si analizarea situatia familiilor afectate, care este necesarul de informare si suport medical.

Vor fi, apoi, organizate – in parteneriat cu clinica Sanamed ( www.sanamed.ro), in cele 10 comunitati sesiuni de informare in cadrul carora vor fi prezentate toate noutatile in domeniu, mai putin accesibile in mediul rural, dar si aspecte legate de importanta sportului, a miscarii si a nutritiei sanatoase, acțiuni în care organizatorii au sprijinul unor specialiști din domeniu.

Tot in parteneriat cu clinica Sanamed, se va organiza in comunitatile selectate o caravana medicala de determinari glicemie si sesiuni interactive despre stilul de viata si de alimentatie sanatoasa, despre miscare in aer liber si activitati sportive.

Gabi și Cristi Airinei își propun ca, la finalul acestui nou proiect – care se derulează în perioada aprilie-decembrie 2018 – să reușească identificarea persoanelor cu diabet din cele 10 comunitati din judetul Giurgiu si informarea acestora asupra problematicii diabetului, masuri de preventie si comportament adecvat in tratamentul acestei afectiuni.

Un alt obiectiv este cresterea gradului de constientizare al acestor persoane dar si a autoritatilor locale despre importanta managementului corect al diabetului. Un management eficient al diabetului reduce riscul aparitiilor de complicatii.

Și nu în ultimul rând, proiectul urmărește identificarea persoanelor cu complicatii si includerea lor in campania de donare de senzori de glicemie si / sau echipament necesar unor familii cu copii cu diabet care ar avea ca efect imediat un management eficient al diabetului, dar si constientizarea acestor persoane cu privire la importanta unui management corect al diabetului.

 

 

 

 

 

 

Verifica si

CENTRUL DE SĂNĂTATE GHIMPAȚI, READUS ÎN ATENȚIA PUBLICĂ PRINTR-O INTERVENȚIE A UNUI SENATOR GIURGIUVEAN

Este vorba despre senatorul social-democrat Cristian Marciu, care a susținut, în urmă cu câteva zile, …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.