luni , 30 noiembrie 2020
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Știrile zilei / 4.000 DE EROI, COMEMORAȚI, DE ÎNĂLȚARE, LA GIURGIU

4.000 DE EROI, COMEMORAȚI, DE ÎNĂLȚARE, LA GIURGIU

Episcopul de Giurgiu Ambrozie a oficiat, joi, o slujbă de pomenire la Mausoleul Eroilor din municipiu, unde se află osemintele a peste patru mii de eroi români căzuţi în bătăliile desfăşurate în judeţ în toamna anului 1916.

„Manifestările dedicate ‘Zilei Înălţării Domnului’ şi ‘Zilei Eroilor’ s-au desfăşurat joi la Giurgiu la Mausoleul Eroilor din curtea Bisericii cu acelaşi nume, acolo unde, în interior, la demisol, sunt păstrate într-un osuar osemintele a patru mii de militari români neidentificaţi şi, în trei cripte, osemintele a 350 de eroi români identificaţi, căzuţi în bătăliile desfăşurate în judeţ în toamna anului 1916. Tot aici se mai află şi osemintele a 69 de militari germani care au decedat la spitalul din Giurgiu în perioada 1916-1918 dar şi osemintele unui ofiţer bulgar decedat în 1913 şi osemintele a trei soldaţi francezi, aparţinând trupelor coloniale, decedaţi în 1918”, a declarat pentru AGERPRES, reprezentanta Serviciului de Protocol şi Relaţii Externe din cadrul Primăriei municipiului Giurgiu, Ana Maria Trăsnea.

Pentru toţi aceştia, precum şi în memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă apărarea ţării, Episcopul de Giurgiu împreună cu un sobor de preoţi au săvârşit o slujba de pomenire.

Ceremonialul de pomenire a început prin tragerea clopotelor în toate lăcaşurile de cult din oraş, iar la finalul slujbei de pomenire reprezentanţii Primăriei Giurgiu, ai Consiliului Judeţean, sau de la Prefectura Giurgiu şi Inspectoratele de Poliţie, Jandarmi, Pompieri şi ai MAPN au depus coroane de flori la mausoleu.

La final, femei îmbrăcate în costume populare au împărţit ouă roşii, cozonac şi colivă pentru sufletele celor care s-au jertfit.
Manifestările dedicate Zilei Eroilor s-au încheiat cu defilarea Gărzii Drapelului în acordurile fanfarei Centrului Cultural „Ion Vinea” şi în aplauzele tuturor celor prezenţi.

www.agerpres.ro

Verifica si

DOLIU ÎN LUMEA MEDICALĂ GIURGIUVEANĂ: DOCTORIȚA MIHAELA FLOREA – RĂPUSĂ DE COVID

Tristul anunț este făcut de primarul comunei Oinacu, Fabian Țîrcă: ”Cu tristețe în suflet, vă …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.