A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / LICEELE DIN GIURGIU – OFERTE 2018, MEDII DE ADMITERE 2017

LICEELE DIN GIURGIU – OFERTE 2018, MEDII DE ADMITERE 2017

Absolvenții claselor a VIII-a care au trecut de examenul de Evaluare Națională intră acum într-o nouă etapă: cea a repartizării computerizate în licee.

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a și de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, se va derula în perioada 29 iunie – 3 iulie 2018 și va fi urmată de repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat (9 iulie).

Potrivit metodologiei Ministerului Educației, media de admitere, in baza careia se va face inscrierea la liceu a absolventilor clasei a VIII-a, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala obtinuta la examenul de evaluare nationala, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20% in calculul mediei de admitere.

Formula de calcul a mediei de admitere la liceu 2018:

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

MA = media de admitere;

ABS = media generala de absolvire a claselor V-VIII;

EN = media generala obtinuta la examenul de evaluare nationala, clasa a VIII-a.

La nivelul județului Giurgiusunt disponibile 1240 de locuri, în 12 licee, cu 33 de specializări.

Conform statisticilor admiterii din anul trecut, cea mai mare medie a fost înregistrată la Colegiul Național ”Ion Maiorescu”, specializarea Matematică-informatică – ultima medie: 9,13 – specializare la care anul acesta sunt disponibile 84 de locuri.

Pe locul al doilea în topul mediilor de admitere ale anului trecut apare același Colegiul ”Ion Maiorescu”, specializarea Filologie, unde ultima medie a fost 7,63, anul acesta fiind disponibile 56 de locuri.

Și tot specializarea ”Filologie”, dar la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Bolintineanu”, din Bolintin, completează ”Top 3” al mediilor de admitere din anul 2017, cu ultima media 6.76.

Cu medii peste 6 s-a mai intrat, anul trecut, la ”Științe al naturii” și ”Științe Sociale” – Colegiul Național ”Ion Maiorescu”, ”Filologie – Liceul ”Tudor Vianu”, ”Comerț” și ”Științe ale naturii” – Liceul Tehnologic ”Dimitrie Bolintineanu”, Bolintin.

Lista completă a liceelor, specilizărilor și mediilor de admitere din 2017 poate fi consultată aici: http://admitere.edu.ro/Ierarh/ListaSpec.aspx?Jud=21

 

Verifica si

280 DE CANDIDAŢI, ÎNSCRIŞI LA TITULARIZARE ÎN JUDEŢUL GIURGIU

Miercuri dimineaţă s-a desfăşurat proba scrisă pentru concursul de titularizare în învăţământ. Potrivit reprezentanţilor Ministerului …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.