sâmbătă , 4 iulie 2020
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / TARIFE NOI PENTRU RACORDAREA LA REȚEAUA DE GAZE NATURALE

TARIFE NOI PENTRU RACORDAREA LA REȚEAUA DE GAZE NATURALE

Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei – A.N.R.E. – a aprobat, săptămâna trecută, printr-un Ordin de Ministru noile tarife de racordare la sistemele de distribuţie a gazelor naturale.

Potrivit noilor reguli, valoarea maximă a tarifului de analiză a cererii de racordare este de 70 de lei. De asemenea, valoarea maximă a costurilor legate de verificarea documentaţiei tehnice a instalaţiei de racordare este de 50 de lei. Costurile legate de proiectarea instalaţiei de racordare pot ajunge până la valoarea maximă de 300 de lei. Activităţile de urmărire a lucrărilor, recepţie tehnică şi punere în funcţiune a instalaţiei de racordare în cazul racordării la sistemul de distribuţie nu vor fi taxate.

În prezent, branşarea şi avizarea branşării se tarifează cu 1.500 până la 5.000 de lei, în funcţie de complexitatea lucrărilor. Noile tarife stabilite acum de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul energiei sunt maximale şi pornesc de la 450 de lei pentru un debit de 10 mc/oră, ajungând la 4.500 de lei pentru un debit de 500 mc/oră.

În procesul de stabilire şi actualizare a noilor tarife, A.N.R.E. a avut în vedere costurile reale ale procesului de racordare, urmărind totodată şi suportabilitatea acestor costuri de către viitorii utilizatori ai sistemelor de distribuţie a gazelor naturale, tarifele aprobate având un caracter maximal.

Ordinul nr. 165 din 5 septembrie 2018 ce reglementează noile tarife de racordare la rețelele de gaze a intrat în vigoare din data de 10 septembrie 2018.

Verifica si

CORONAVIRUS, 3 IULIE: UN CAZ NOU ȘI UN DECES, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE, ÎN JUDEȚ

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.