marți , 1 decembrie 2020
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / DE CÂND AM PUTEA AVEA CALORIFERE CALDE ȘI CÂT NE VA COSTA ÎNCĂLZIREA ÎN ACEASTĂ IARNĂ?

DE CÂND AM PUTEA AVEA CALORIFERE CALDE ȘI CÂT NE VA COSTA ÎNCĂLZIREA ÎN ACEASTĂ IARNĂ?

Este vorba despe cei care primesc agent termic de la CET, giurgiuveni care vor beneficia, și în acest an, de subvenționarea prețului gigacaloriei.

”Municipalitatea subvenționează și în acest sezon rece 50% din prețul de facturare al energiei termice pentru populație, astfel că pentru perioada 16 octombrie 2018 – 15 aprilie 2019, locuitorii orașului racordați la reţeaua de energie termică în sistem centralizat vor plăti 149,60 lei/Gcal pentru energia termică furnizată din rețeaua de transport, respectiv 208,17 lei/Gcal pentru energia furnizată din rețeaua de distribuție.

“Rămâne pentru anul acesta suportarea din fondurile Primăriei a 50% din prețul gigacaloriei. Creșterea este de 4%, nu cred că este un preț pe care populația să nu-l poată suporta, mai ales că tot timpul am combinat această subvenție de 50% cu acel ajutor de încălzire pe care-l dă statul și pe care noi, prin hotărâre de consiliu, îl completam pentru anumite categorii defavorizate. Sunt persoane cu venituri de sub 150 lei/membru de familie care nu vor plăti decât 1%, deci vor beneficia de căldură aproape gratuit”, a precizat primarul Nicolae Barbu într-o recentă conferință de presă.

 

Edilul a mai explicat că, pe lângă suportarea mai ușoară a costurilor energiei termice pe timp de iarnă de către populație, prin acest sistem de subvenționare s-a reușit păstrarea numărului de persoane necesar pentru menținerea sistemului public de alimentare cu energie termică, care a necesitat investiții mari în vederea funcționării.

Prețul subvenționat al gigacaloriei a fost aprobat de consilierii locali în ședința ordinară de la sfârșitul lunii septembrie – anunță Primăria Giurgiu.

Verifica si

ULTIMA ZI DE NOIEMBRIE ADUCE PRIMA NINSOARE A IERNII, LA GIURGIU

Luni, 30 noiembrie, județul Giurgiu se va afla sub atenționare meteorologică cod galben de ninsori moderate …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.