duminică , 16 iunie 2019
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Știrile zilei / INCENDIU DEVASTATOR LA OINACU, MIERCURI NOAPTE. ȘASE ORE DE LUPTĂ CU FOCUL PENTRU POMPIERI

INCENDIU DEVASTATOR LA OINACU, MIERCURI NOAPTE. ȘASE ORE DE LUPTĂ CU FOCUL PENTRU POMPIERI

În data de 11.10.2018, ora 02:06, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină la un incendiu în localitatea Oinacu, incendiu care se manifesta la un grup de locuințe și anexele acestora. Pentru localizarea și lichidarea incendiului s-a intervenit  cu  21 de subofițeri, doi ofițeri, patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autocisternă (Detașamentul de pompieri Giurgiu, Punctul de Lucru Greaca, Punctul de Lucru Călugăreni,  Garda de Intervenție Mihăilești, beneficiind și de sprijinul primit din partea primăriei Oinacu- o cisternă de 5000 L).

În momentul ajungerii la fața locului s-a  constatat arderea generalizată a două locuințe, plus anexele acestora, la treia locuință incendiul era propagat la nivelul acoperișului pe o suprafață de aproximativ 10 mp. cu posibilitate de  propagare iminentă la a patra locuință.

Dezvoltarea generalizată a incendiului la grupul de locuințe a fost cauzată de observarea și anunțarea  cu mare întârziere a incendiului permițând ca acesta să se dezvolte neobservat într-un interval mare de timp, precum și cantitățile însemnate de material lemnos și fân depozitate în anexele gospodărești și în podurile locuințelor.

Pe timpul acțiunilor de intervenție s-a reușit limitarea propagării incendiului, salvarea în proporție de  95% a celei de a treia locuințe la care se propagase incendiul și salvarea în integralitate a celei de a patra locuințe aflată pe direcția de propagare a incendiului.

În urma incendiului au ars două locuințe pe o suprafață cumulată de 250 mp., anexele acestora (cca. 1000 mp.) în care se aflau cantități mari de materiale combustibile ( lemne de foc, cereale, furaje), fără a exista victime omenești.

Incendiul  a fost lichidat la ora 08:30, cauza producerii acestuia este în curs de cercetare, urmând ca toate documentele să fie înaintate organelor de cercetare penală, în vederea desfășurării activităților specifice.

Pentru asigurarea, la nevoie, a asistenței medicale de urgență, I.S.U. Giurgiu a asigurat la fața locului prezența unei Autospeciale de Transport Personal și Victime Multiple, fără a fi nevoie de intervenția acestuia – anunță ISU Giurgiu.

Verifica si

CÂŢI GIURGIUVENI AU MERS DUMINICĂ LA URNE?

La ora 21, secţiile de vot s-au închis, iar primele statistici oficiale vizează – evident- …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.