marți , 29 septembrie 2020
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / SCANDAL ŞI BĂTĂI LA UN LICEU DIN GIURGIU

SCANDAL ŞI BĂTĂI LA UN LICEU DIN GIURGIU

Mai mulți elevi de liceu, din municipiul Giurgiu, au fost implicați ieri, 11 aprilie, într-un scandal, la ieșirea de la ore. Jandarmii care se aflau în zonă pentru a preveni astfel de situații au intervenit și i-au identificat pe toți cei implicați.

S-a întâmplat în jurul orei 18.30, la intersecția străzilor 23 August și Tudor Vianu, unde jandarmii au observat un grup de elevi. Le-a atras atenția faptul că unul dintre băieți sângera în zona feței și au oprit pentru a afla ce s-a întâmplat.

Elevul de 16 ani le-a povestit că a avut un conflict cu un coleg în urma unei glume făcute în clasă, iar la finalul programului acesta din urmă ar fi chemat alți 2 tineri pentru a-i lua apărarea.

La fața locului nu se mai aflau toate persoanele indicate, motiv pentru care jandarmii au mers spre șos. Alexandriei și i-au găsit pe toți cei care au participat la eveniment: 3 tineri de 16-17 ani.

Pentru că elevul lovit era minor, au fost contactați și părinții acestuia.

În acest caz, jandarmii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.400 lei.

***

Reamintim că, în anul şcolar 2018-2019, jandarmii sunt prezenţi în zona următoarelor instituţii de învăţământ la intrarea / ieşirea elevilor de la cursuri: Colegiul Național „Ion Maiorescu”; Liceul Teoretic „Tudor Vianu”; Liceul Teoretic „Nicolae Cartojan”; Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu”; Seminarul Teologic ”Teoctist Patriarhul” Giurgiu; Liceul Tehnologic „Tiu Dumitrescu” din Mihăileşti; Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” din Bolintin Vale; Şcoala gimnazială nr. 1 din Clejani.

Colaborarea cu directorii instituţiilor aflate în responsabilitatea Jandarmeriei este foarte strânsă, astfel încât fiecare situaţie să fie gestionată în mod corespunzător.

Pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor, au fost stabilite următoarele direcţii de acţiune:

  • prezenţa în zona instituţiilor de învățământ pentru descurajarea oricăror încercări de încălcare a normelor de convieţuire socială;

 

  • desfăşurarea unor acţiuni comune cu alte instituţii pentru întărirea climatului de siguranţă publică, prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale;
  • desfăşurarea unor activităţi de informare a elevilor şi de prevenire a violenţei, a delincvenţei juvenile, promovarea şi respectarea drepturilor omului, prevenirea criminalităţii stradale, a consumului de droguri sau a altor substanţe halucinogene, folosirea responsabilă a reţelelor de socializare etc.

 

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul IJJ Giurgiu

Verifica si

ÎNCĂ UN DEŢINUT GĂSIT MORT ÎN PENITENCIARUL GIURGIU. AL TREILEA, ÎN ULTIMELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI!

Poliţiştii giurgiuveni au deschis dosar penal pentru moarte suspectă după ce un deţinut în vârstă …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.