marți , 19 ianuarie 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Cultură / „MINCINOŞII” DE LA TEATRU…

„MINCINOŞII” DE LA TEATRU…

De câte ori vine vorba de povestitori îmi imaginez un călător obosit, cu o lăută în mână, cu sandale prăfuite, cu faţa luminată de un foc de uscături,  într-o margine de sat sau într-un târg oriental (Orientul cam începe din Balcani şi ajunge prin India şi Japonia).

Mi s-a întâmplat asta şi în seara zilei de 1 aprilie, în Sala Mică a Teatrului Tudor Vianu. Sigur, nu am văzut praful de pe sandale (deşi mărturisesc că îl aşteptam), dar am fost martorul unui spectacol unic, zic eu, în teatrul românesc.

Autorii spectacolului, actorul Cosmin Creţu şi magicianul Abel Megyes, au luat o serie de poveşti orientale, din acelea foarte vechi, pe care de obicei le considerăm desuete şi prea didactice dar care se sfârşesc cu un sfat sau cu un adevăr profund şi le-au prezentat publicului ca pe un nod împletit cu măiestrie din real şi imaginar. Ce mi s-a părut deosebit este faptul că pe aproape toată durata spectacolului cei doi au depăşit cu naturaleţe limita divertismentului şi au fost povestitorii sau Mincinoşii acelei întâlniri. I-am privit şi i-am ascultat acceptând cu uşurinţă şi bucurie convenţia magicului şi a judecăţilor de necontestat pe care ni le propuneau.

Urmăriţi programul teatrului şi veniţi să îi întâlniţi. Va fi o seară… magică.

 

Călin Şabac

Giurgiu, 16 aprilie 2019

Verifica si

INVITAȚIE VIRTUALĂ LA MUZEU. SÂMBĂTĂ SEARA – ”NOAPTEA MUZEELOR” ON-LINE ȘI LA GIURGIU

Invitația vine din partea directorului interimar al instituției, Gabriel Dumitru: ”Dragi giurgiuveni, Având în vedere …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.