duminică , 22 septembrie 2019
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Politic / PRIMARUL NICOLAE BARBU: „MUNICIPIUL ESTE CENUŞĂREASA ACESTUI JUDEŢ!”

PRIMARUL NICOLAE BARBU: „MUNICIPIUL ESTE CENUŞĂREASA ACESTUI JUDEŢ!”

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că îl provoacă la un test cu detectorul de minciuni pe preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, pe tema bugetului alocat în acest an municipiului, deoarece sumele primite de administraţia locală în acest an nu concordă cu promisiunile făcute de conducerea PSD Giurgiu, iar municipiul este tratat ca Cenuşăreasa în organizaţia de partid.

„Sunt câteva probleme care trebuie lămurite pentru că râmâne giurgiuveanul cu imaginea asta, cu această informaţie deformată şi nu e corect.

La jumătatea lunii aprilie am fost acuzat de minciună, de rea credinţă pentru că am spus că se trenează repartizarea cotei de 7,5 la sută către primării şi se condiţionează prin această trenare, pentru că dacă spui că dai banii după alegerile europarlamentare, ce să înţeleagă omul!?

Atât de virulentă a fost poziţia mea încât a dus la lucruri bune şi, până la urmă, au făcut ce trebuia să facă, adică să repartizeze bugetul. Cât ne-au dat, că ne-au dat foarte puţin, treaba lor, atâta reprezintă municipiul în gândirea politică a conducătorilor PSD de la Giurgiu, nu am să vorbesc niciodată de rău de PSD, dar întotdeauna pentru acei conducători care nu îşi merită locul şi care se consideră mici sfinţişori în partid o să spun lucrul acesta.

În legătură cu bugetul, spunea atunci domnul preşedinte Bădălău, domnul ministru, că toate nereuşitele mele se leagă de problemele guvernului. Nu! Nereuşitele, poate ale mele, se leagă foarte mult de modul cum sunt susţinut de aceea echipă a PSD de la judeţ. Întotdeauna am spus adevărul şi pot merge de mână cu oricine la orice aparat poligraf, detector de minciuni chiar de mână cu domnul Bădălău”, a declarat Nicolae Barbu.

El spune că asociaţiile de municipii, oraşe, comune şi Consilii Judeţene au avut înainte de aprobarea bugetului o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, cu consilierul de stat Darius Vâlcov, precum şi cu premierul Viorica Dăncilă, unde a fost prezent şi ministrul Niculae Bădălău şi încă de atunci i-a spus acestuia că bugetul „e gândit prost, oraşele mari vor primi bani, oraşele mici se vor îndatora mai mult”, iar Niculae Bădălău i-ar fi spus să se bată cât poate că „ăştia, adică guvernul, nu vă dau bani”, după care a apărut „o intoxicare a opiniei publice că nu a negociat Barbu bine acolo”.

„O fi Barbu prost în multe lucruri şi-mi asum că am limitele mele dar pe buget, pe finanţe, e meseria mea. (…) Eu am înţeles că foarte mulţi primari aşteaptă doar ce li se dă, dar să nu fim luaţi toţi de proşti. Se aruncă minciuni pe piaţă, hai să vedem cine are dreptate. Domnului Bădălău i-am arătat pisica de două ori, când a spus că nu l-a dat pe Barbu afară din organizaţie şi i-am arătat documentul, când l-a dat afară pe Barbu din PSD ca să candideze Lucian Iliescu (n.r. fostul primar al municipiului Giurgiu). Să nu ne jucăm cu declaraţiile, eu merg până la capăt”, a completat primarul municipiului Giurgiu.

În final, Nicolae Barbu, care deţine şi funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Giurgiu, a spus că „nu se mai poate face nimic în legătură cu bugetul”, dar îşi doreşte ca „oamenii să fie corecţi” şi consideră că primarul municipiului Giurgiu „este tratat ca Cenuşăreasa” în organizaţia judeţeană a PSD, deşi la toate alegerile a scos cele mai bune rezultate, a luat organizaţia municipală de la 25 de procente şi a ajuns la un scor de 60 la sută, iar posturile de parlamentari de Giurgiu „au fost scoase şi pe munca oamenilor din municipiul Giurgiu”.

www.agerpres.ro

Verifica si

UNDE AJUNG BANII DIN FONDUL DE DEZVOLTARE PENTRU INVESTIŢII LA GIURGIU? UNDE VREA BĂDĂLĂU!

Cu sabia lui Damocles deasupra capului, implicat în tot mai multe scandaluri naţionale  – cel …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.