joi , 2 iulie 2020
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / WEEK-END CU CAPTURI „BOGATE” ÎN VAMĂ…

WEEK-END CU CAPTURI „BOGATE” ÎN VAMĂ…

Bunuri contrafăcute, un autoturism căutat în străinătate şi un bulgar cu acte false – „recolta” de week-end în Vama Giurgiu:

Bunuri în valoare de peste 50.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră din P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit aproximativ 570 articole textile și de încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean turc a încercat să le introducă ilegal în țară.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit într-un autocar, în compartimentul destinat bagajelor, cantitatea totală de 576 articole textile și de încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorul bunurilor este șoferul autocarului, cetățeanul turc O.H., în vârstă de 34 de ani. Acesta a declarat că intenționa să comercializeze bunurile și nu deținea documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 52.280 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Autoturism căutat de autorităţile din Marea Britanie, descoperit la P.T.F. Giurgiu

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism marca BMW, căutat de autorităţile din Marea Britanie.

 În data de 05.07.2019, în jurul orei 23.05, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, cetăţeanul român B.S.L., în vârstă de 43 de ani, la volanul unui autoturism marca BMW, fabricat în anul 2011.

În urma verificărilor suplimentare, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul din Marea Britanie, în anul 2017, plătind suma de 5.150 lire sterline și nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta ar fi fost căutat de autorităţi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 43.693 de lei, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului P.F Giurgiu până la finalizarea cercetărilor.

Cetăţean bulgar cu documentul altei persoane, depistat la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au depistat un cetăţean bulgar care a încercat să intre ilegal în România, folosindu-se de o carte de identitate aparţinând altei persoane, cu scopul de a ajunge în Germania.

În data de 07.07.2019, în jurul orei 19.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară, călătorind ca pasager într-un microbuz aparținând unei firme de transport internațional, un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate emisă de autoritățile din Bulgaria.

Procedând la verificarea documentelor de călătorie, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a constatat că persoana prezentă la control nu este aceeași cu cea din fotografia documentului prezentat, motiv pentru care s-au efectuat verificări suplimentare.

Astfel, s-a constatat că bărbatul în cauză a încercat să folosească un document de identitate aparținând altei persoane. Acesta  a declarat că a recurs la această metodă pentru că dorea să ajungă în Germania și avea interdicție de a părăsi teritoriul Bulgariei.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, aceasta a fost preluată de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Comisar șef de poliție Cazacu Danut

Verifica si

POLIȚIA ANUNȚĂ 16 REȚINERI, DUPĂ PERCHEZIȚIILE DE LUNI

Peste 4.000 de kilograme de tutun tocat, 325 de kilograme de tutun frunze au fost …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.