sâmbătă , 25 ianuarie 2020
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / PESTA SE EXTINDE RAPID ÎN JUDEŢ. PORCI OMORÂŢI ÎN ALTE TREI LOCALITĂŢI

PESTA SE EXTINDE RAPID ÎN JUDEŢ. PORCI OMORÂŢI ÎN ALTE TREI LOCALITĂŢI

Aproximativ 120 de porci din trei localităţi vor fi sacrificaţi, marţi, prin ordin al prefectului judeţului Giurgiu, după ce la Singureni, Stejaru şi Crânguri au fost confirmate mai multe focare de pestă porcină africană, notează Agerpres.

„Săptămâna trecută au fost ucişi 100 de porci în localitatea Pietrişu ca măsură preventivă de stopare a propagării virusului PPA după ce în localitate au fost confirmate şase focare de boală. Acum, prin ordin al prefectului judeţului Giurgiu, am început uciderea tuturor suinelor în localităţile Singureni, Stejaru, Crânguri unde au fost confirmate, de asemenea, mai multe focare de PPA”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul DSVA Giurgiu, Liviu Florescu.

El a spus că în ultimele zile, în judeţ, au mai fost confirmate cazuri de PPA la Izvoru, Bulbucata şi Hodivoaia, unde s-a început dezinfecţia în gospodăriile unde au fost confirmate animalele bolnave, acţiune care se va repeta după şapte zile, dar, „din experienţa ultimelor luni a reieşit faptul că situaţia evoluează rapid şi virusul se extinde cu repeziciune”.

Din primăvară, de la apariţia primelor cazuri de pestă porcină africană în acest an, în judeţ au fost ucişi 346 de porci domestici.

În judeţul Giurgiu evoluează 26 de focare de PPA la porcii domestici şi 20 de cazuri de PPA la porcii mistreţi în şase fonduri de vânătoare.

Verifica si

ACTIVITATE SUSPENDATĂ LA TRIBUNALUL GIURGIU, PE PERIOADĂ NEDETERMINATĂ

Activitatea de judecată la Tribunalul Giurgiu a fost suspendată începând de miercuri, pe o perioadă …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.