joi , 1 octombrie 2020
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Știrile zilei / CORUPŢIE ÎN VAMĂ. OFIŢERII DGA AU REŢINUT ŞAPTE POLIŢIŞTI DE FRONTIERĂ

CORUPŢIE ÎN VAMĂ. OFIŢERII DGA AU REŢINUT ŞAPTE POLIŢIŞTI DE FRONTIERĂ

Astăzi, 17.07.2019, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, cu sprijinul Serviciului Anchete – Structura Centrală și al Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu, în baza delegării procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu și cu autorizarea Tribunalului Giurgiu, au efectuat o percheziție în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Rutier.

Totodată, au pus în executare un număr de șapte mandate de aducere pentru tot atâția agenți de poliție, cu calitatea procesuală de suspect, cercetați sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în perioada ianuarie-mai 2019, agenții de poliție de frontieră au săvârșit infracțiuni de luare de mită, care au constat în pretinderea și primirea unor sume de bani, de la conducătorii auto ai autovehiculelor ce au tranzitat frontiera, pe sensul de intrare în România, în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unor atribuții de serviciu în referire la efectuarea controlului de frontieră asupra persoanelor și/sau bagajelor (marfa din autovehicule).

În unele situații, polițiștii au pretins și primit sume de bani, pentru a nu constata contravenții/infracțiuni la regimul de frontieră săvârșite de către conducătorii auto.

Probele au fost administrate cu sprijinul Serviciului Operații – Structura Centrală.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Giurgiu, unde la acest moment se derulează aducerea la cunoștință a calității procesuale și a acuzațiilor, în conformitate cu art. 307 Cod de procedură penală, precum și activitățile procedurale necesare în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele și a identificării tuturor participanților la săvârșirea infracțiunilor.

Precizăm că aducerea la cunoștință a calității de suspect este o activitate reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție – anunţă, într-un comunicat de presă, ofiţerii Serviciului Anticorupţie Giurgiu.

BIROUL DE INFORMAŢII PUBLICE

Verifica si

INCENDIAR: FRATELE UNUI CANDIDAT PSD – LIDER AL UNEI GRUPĂRI DE SPĂRGĂTORI DE LOCUINȚE!

Un caz complex a fost soluționat, zilele acestea, de polițiștii din Capitală, care au reușit …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.