marți , 25 februarie 2020
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / SEZONUL ARDERILOR DE MIRŞTI E ÎN TOI. TREI ORE S-AU LUPTAT POMPIERII SĂ STINGĂ UN ASTFEL DE INCENDIU

SEZONUL ARDERILOR DE MIRŞTI E ÎN TOI. TREI ORE S-AU LUPTAT POMPIERII SĂ STINGĂ UN ASTFEL DE INCENDIU

În fiecare an, invariabil, pompierii anunţă că este interzisă incendierea miriştilor şi, tot invariabil, incendiile provocate de astfel de acţiuni apar în tot judeţul, dând mult de lucru pompierilor.

Aşa s-a întâmplat şi marţi, când, în jurul orelor 12.30, ISU GIURGIU a fost solicitat pentru a interveni la un incendiu de vegetatie uscata produs în proximitatea pădurii dintre localitățile Cartojani (com. Roata de Jos) si Priboiu (com. Crevedia Mare).

Pentru evitarea si înlăturarea pericolelor au fost mobilizate la fata locului forte si mijloace din cadrul a 3 inspectorate, mai exact: 3 ASAS din cadrul ISU GR, 1 ASAS de la ISU TR si 1 ASAS de la ISU DB.

După aproximativ 3 ore de luptă cu flăcările colegii din teren au reușit să lichideze incendiul care ameninta pădurea anterior menționată, echipajele noastre supraveghind inca zona afectata.

De mentionat este si faptul ca in sprijinul pompierilor aflati în timpul serviciului imediat au venit si colegii din timpul liber care locuiesc satele din apropierea zonei afectate, pentru a oferi o mână de ajutor.

Din fericire, incendiul a fost localizat in timp util, evitandu-se astfel pericolele care puteau apărea în cazul pătrunderii incendiului in interiorul pădurii (pe timpul intervenției au fost afectați de incendiu 2 copaci uscați și o parte din liziera pădurii, fără alte probleme).

„Pe această cale facem un apel la cetățeni și le adresăm rugămintea sa acorde o atenție deosebită acestor aspecte, pentru ca un moment de neatenție poate duce la incendierea pădurilor sau apariția altor riscuri care pot pune in pericol viata si siguranta altor cetateni sau chiar propria viață (cum au fost incendiile de vegetație uscată în care victime au căzut chiar persoanele care au vrut să igienizeze terenul agricol prin incendiere)” – reaminesc cei de la ISU apelul către giurgiuveni.

Verifica si

INCEDIILE DE VEGETAȚIE ȘI CELE ALE UNOR MAȘINI – PRINCIPALELE INTERVENȚII ALE POMPIERILOR

În perioada 21-23.02.2020, pompierii giurgiuveni au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.