luni , 1 iunie 2020
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / SFÂRŞIT DE DRUM PENTRU UN LICEU DIN GIURGIU?

SFÂRŞIT DE DRUM PENTRU UN LICEU DIN GIURGIU?

Potrivit unui ordin al Ministrului Educaţiei, liceele la care niciun elev nu a luat Bacalaureatul în sesiunea de vară din 2019, nu vor putea trimite anul acesta la minister propuneri pentru cifra de școlarizare pentru clasa a IX-a.

Este pentru prima dată în ultimii ani când performanța de la examenul național este legată de înființarea claselor de liceu.

În noua metodologie pentru fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat în anul școlar viitor, 2020-2021, la Articolul 9, alin 1, se precizează: „Propunerile privind cifra de şcolarizare pentru clasa a IX-a cu frecvenţă zi învăţământ liceal, pe nivelul/filiera/profilul/specializarea /calificarea profesională/programul de studii, pentru care s-a obţinut prin ordin de ministru autorizarea de funcţionare provizorie/acreditarea, se vor face numai de către unităţile de învăţământ în care, în sesiunea iunie-iulie 2019 a examenului de bacalaureat, nu s-a înregistrat procent de promovabilitate de 0% sau în care acest examen a fost promovat de cel puţin un absolvent”.

Pe „lista neagră”, la nivel naţional se află 43 de licee din 23 de județe, iar printre acestea se regăseşte şi o unitate şcolară din judeţul Giurgiu. Este vorba despre  Colegiul Tehnic ”Viceamiral Ioan Bălănescu” Giurgiu, unitte care a „reuşit performanţa” de a nu avea niciun promovat la examenul de bacalaureat de anul acesta.

Verifica si

ÎNCĂ O MAȘINĂ ARSĂ PE ȘOSELELE DIN JUDEȚ

O autoutilitară a ars în noaptea de miercuri spre joi în localitatea Buturugeni, judeţul Giurgiu, …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.