joi , 6 august 2020
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Administrație locală / CONTROVERSE ÎN CONSILIUL JUDEȚEAN: 1.800 EURO/MP – PREȚUL UNEI CONSTRUCȚII NOI LA BUTURUGENI

CONTROVERSE ÎN CONSILIUL JUDEȚEAN: 1.800 EURO/MP – PREȚUL UNEI CONSTRUCȚII NOI LA BUTURUGENI

Printre proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședinței CJ de vineri, 25 octombrie s-a numărat și unul  vizând aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construcția unui centru de zi la Buturugeni.

Analizând documentele prezentate, consilierul liberal Florian Velicu a solicitat o serie de lămuriri, considerând că prețurile rezultate din proiectul prezentat sunt prea mari:

”La o simplă împărțire a sumelor prezentate în aceste documente, la suprafața ce urmează a fi construită rezultă un preț de circa 1.800 de euro/mp, un preț foarte mare, dat fiind faptul că este vorba despre o construcție ce are doar parter. Cu banii aceștia, se poate cumpăra lejer o construcție în centrul Capitalei… este aberant!

La fel ca și sumele trecute aici pentru arhitectură – 13 miliarde lei! Cred că este o greșeală. De asemenea, văd în aceste documente că se face referire și la o serie de lucrări subterane. Ce înseamnă aceste lucrări? La ce se referă?

Înțeleg, din explicațiile date aici, că este vorba despre un preț ce include și dotările, însă tot mi se pare prea mult…”

Explicațiile primite din partea reprezentanților CJ – care spun că indicatorii respectivi au fost stabiliți de o firmă de proiectare, contractată de DGASPC – nu l-au mulțumit pe consilierul liberal, care a precizat că acești indicatori trebuie aprobați de consilieri și, de aceea, solicită experților ce au realizat indicatorii respectivi să vină în fața Consiliului și să explice cum au ajuns la aceste sume.

La rândul său, consilierul liberal Georgeta Mihuț a precizat că grupul consilierilor PNL nu se opune realizării proiectului în sine, însă consideră că prețurile estimate sunt mult prea mari.

În finalul discuțiilor, proiectul a fost aprobat, grupul consilierilor PNL votând  împotrivă.

Verifica si

CIRCULAŢIE ÎNGREUNATĂ ÎN GIRATORIUL DE LA KAUFLAND

În cadrul proiectului ”Dezvoltarea sistemului de transport în cadrul Euroregiunii Ruse-Giurgiu, pentru o mai bună …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.