duminică , 17 ianuarie 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Administrație locală / UNDE S-AU GĂSIT NEREGULI ÎN PROIECTELE REALIZATE PE PNDL ÎN JUDEȚUL GIURGIU?

UNDE S-AU GĂSIT NEREGULI ÎN PROIECTELE REALIZATE PE PNDL ÎN JUDEȚUL GIURGIU?

Printre județele în care Ministerul Dezvoltării a decis oprirea de la plată a unor lucrări realizate pe programele PNDL I și II se numără și județul Giurgiu. Potrivit unui comunicat de presă oficial al Ministerului Dezvoltării, ”ca urmare a controalelor efectuate la unele obiective de investiții finanțate prin Programul național de dezvoltare locală (PNDL) pentru care beneficiarii au transmis solicitări de transfer a sumelor alocate de la bugetul de stat în perioada septembrie-decembrie 2019, în vederea verificării exactității și realității datelor transmise de beneficiari cu situația din teren, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) aduce la cunoştinţă următoarele.

REZULTATE PRELIMINARE:

În perioada 26 noiembrie – 11 decembrie 2019, Corpul de control al ministrului şi inspectorii din Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) au verificat 3.084 de solicitări de plată pentru proiecte realizate prin PNDL – etapa I şi II. Dintre acestea:

Corpul de control al ministrului a verificat 173 de proiecte pentru care existau solicitări de plată în valoare totală de 177.129.282 de lei, trimise de unităţi administrativ-teritoriale din 12 judeţe, fiind identificate 38 de solicitări neconforme, în valoare totală de 45.706.000 lei, care vor fi oprite de la plată.

Inspectorii ISC din întreaga ţară au verificat 2.911 solicitări de plată, rezultatele fiind următoarele:

 • pentru PNDL I, din 410 solicitări verificate:
  • 20 (în valoare totală de 8.327.000 de lei) au fost găsite neconforme
  • 6 (în valoare totală de 3.375.000 de lei) au fost retrase în mod voluntar de beneficiari
  • celelalte 384 de solicitări (în valoare totală de 217.000.000 lei) vor fi plătite
 • pentru PNDL II, din 2.624 de solicitări verificate:
  • 86 (în valoare totală de 52.857.000 de lei) au fost găsite neconforme
  • 37 (în valoare totală de  35.932.937 de lei) au fost retrase în mod voluntar de beneficiari
  • celelalte 2.501 de solicitări (în valoare totală de 1.570.707.281 de lei) vor fi plătite.

Astfel, în urma acţiunilor de control, vor fi oprite plăţi de peste 146 de milioane de lei pentru obiective de investiţii din judeţele Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Neamţ, Teleorman, Tulcea, Vrancea.

„Am spus răspicat, în nenumărate rânduri, că, acolo unde realitatea din teren nu corespunde cu cea din hârtii, plăţile vor fi categoric oprite! Este inadmisibil să ne batem joc de banul public şi să facem investiţii de mântuială. Nerespectând proiectele tehnice ale acelor obiective, primarii nu dovedesc decât că nu-şi respectă cetăţenii care i-au ales şi de care ar trebui să aibă grijă! Iar cei care au respectat proiectele nu trebuie să-şi facă niciun fel de griji, întrucât facturile le vor fi plătite fără nicio ezitare! În perioada următoare, verificările vor continua, pentru a ne asigura că lucrările realizate prin PNDL sunt conforme”, a precizat Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei.

La verificarea tuturor proiectelor, au fost prezenţi diriginţii de şantier sau reprezentanţi ai unităţilor administrativ-teritoriale, care au luat la cunoştinţă constatările inspectorilor.”

Comunicatul Ministerului este însoțit și de lista obiectivelor de investiții verificate, iar Giurgiu apare pe acestă listă cu mai multe proiecte – unele în regulă, altele, cu probleme. Printre cele din urmă se numără modernizarea unor drumuri în Crevedia Mare, Colibași și Putineiu.

Lista completă poate fi accesată aici: https://www.mdrap.ro/userfiles/control.xlsx

Verifica si

PREFECTURA GIURGIU – DETALII DE ULTIMĂ ORĂ DESPRE VACCINAREA PERSONALULUI MEDICAL

Având în vedere derularea la nivel național a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, Instituția Prefectului …

 • Acest site foloseste cookie-uri |
 • Acceptă
 • Respinge
 • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
 • No valid page specified.