duminică , 6 decembrie 2020
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Administrație locală / ADMINISTRAȚIILE DIN BOLINTIN DEAL ȘI BOLINTIN VALE ”ȘI-AU DAT MÂNA” PENTRU SPITALUL ÎN CARE SUNT TRATAȚI ACUM BOLNAVII DE COVID

ADMINISTRAȚIILE DIN BOLINTIN DEAL ȘI BOLINTIN VALE ”ȘI-AU DAT MÂNA” PENTRU SPITALUL ÎN CARE SUNT TRATAȚI ACUM BOLNAVII DE COVID

După cum se știe, deja, Ministerul Sănătății a decis ca Spitalul Bolintin Vale să fie inclus pe lista spitalelor-suport, unități în care sunt tratați pacienți infectați cu coronavirus ce necesită îngrijiri și pentru alte boli. În aceste condiții, Spitalul Bolintin are mare nevoie de susținere financiară, pentru echipamente, dotări, medicamente etc.

”Vecinii de la Deal” – adică administrația locală din Bolintin Deal – nu au rămas indiferenți la situația specială a spitalului din Bolintin Vale și au oferit o mână de ajutor, astfel că între administrațiile din Bolintin Deal și Bolinitn Vale există acum o foarte bună conlucrare.

Primarul din Bolintin Deal, Emilian Bănică, spune că, în ultima perioadă, grație acestei conlucrări, s-a reușit atragerea unor sponsorizări și încheierea unui Acord de asociere pentru acordarea sumei de 100.000 lei din bugetul comunei, în vederea achiziționării de materiale sanitare și echipamente necesare bunei funcționări a spitalului în vreme de criză.

“Atenția noastră, a tuturor, trebuie să se îndrepte mai mult ca niciodată către personalul medical de la spitalul din Bolintin Vale și din întreg județul. Angajații spitalelor sunt adevărații eroi, alături de structurile de apărare și ordine publică. Ne pasă de localnici, ne pasă de cadrele medicale și de personalul de la Spitalul Bolintin Vale, oameni aflați în linia întâi în lupta contra coronavirusului.

Având în vedere importanța Spitalului Orășenesc Bolintin Vale pentru întreaga zonă de Nord a județului Giurgiu, interesul celor două administrații locale pentru asigurarea unui cadru adecvat pentru furnizarea serviciilor medicale, dar și insuficiența resurselor financiare ale bugetului local al orașului Bolintin Vale, în subordinea căruia se află spitalul, pentru susținerea cheltuielilor în vederea achiziționării materialelor sanitare, a echipamentelor de protecție, dezinfectanți, precum și a altor materiale de strictă necesitate în contextul evoluției situației epidemiologice și creșterii numărului de persoane infectate cu coronavirusul SARS – CoV 2, am propus si aprobat încheierea unui Acord de asociere intre adminstratiile din Bolintin Deal și Bolintin Vale. Suma alocată din bugetul comunei Bolintin Deal este de 100.000 lei. De asemenea, am mai reușit atragerea unor sume importante pentru spitalul orășenesc din partea unor firme din parcul industrial”, spune primarul Emilian Bănică, care mai menționează că sponsorizările primite pentru Spitalul Bolint ajung la circa 200.000 de lei.

Emilian Bănică nu a uitat de consilierii locali, dar nici de administratorii firmelor din zonă, solidari cu spitalul din Bolintin în această perioadă:

“Îi felicit din toată inima pentru implicarea lor, le mulțumesc că au dat curs solicitărilor noastre. Personal, găsesc extrem de importantă identificarea de soluții pentru protecția pacienților și a personalului medical. În condiții speciale am descoperit oameni speciali, cărora le mulțumesc și le doresc multă sănătate”.

Din păcate, deși, zilele trecute, la Bolintin au fost transferați pacienți ce fuseseră, inițial, internați la Spitalul Județean, problemele materiale sunt mari și puțini sunt cei care încearcă să dea o mână de ajutor.

Revenind la Bolintin Deal și măsurile luate acolo de autoritățile locale, primarul Emilian Bănică spune că oamenii respectă măsurile impuse, iar asta se vede în evoluția pandemiei în localitate: un singur caz, la un localnic ce lucra în Capitală!

Măsurile impuse de autorități au fost respectate la fel de strict și pe perioada sărbătorilor pascale și, pentru asta, primarul Emilian Bănică a ținut să le mulțumească localnicilor: “Mulțumim cetățenilor pentru faptul că au respectat prevederile Ordonanțelor Militare și sfatul de a sta pe cât posibil în case. Împreună vom trece cu bine peste această provocare!”

Colaborarea dintre administrațiile locale din Bolintin Deal și Bolintin Vale este un exemplu demn de urmat, în condițiile în care situația prin care trecem cu toții impune solidaritate și implicare, așa că toți membrii celor două administrații merită felicitări pentru eforturile comune din această perioadă.

Verifica si

PLĂȚI PENTRU PROIECTELE PNDL DIN JUDEȚ

”Astăzi, 27 noiembrie, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a virat 579 de milioane de …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.