vineri , 3 iulie 2020
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / FOCAR DE CORONAVIRUS LA PRUNDU. AUTORITĂȚILE AU DECIS CARANTINAREA UNUI CARTIER

FOCAR DE CORONAVIRUS LA PRUNDU. AUTORITĂȚILE AU DECIS CARANTINAREA UNUI CARTIER

Luând în considerare propunerea DSP Giurgiu, prefectul județului Giurgiu, doamna Aneta Matei, a convocat în seara zilei de 09 mai Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Giurgiu (CJCCI), pentru luarea măsurii carantinării unui cartier din comuna Prundu.Propunerea a fost dezbătută și acceptată de membrii CJCCI, luâdu-se măsura carantinării la nivelul cartierului Rudărie din localitatea Prundu. Ulterior, această propunere a fost transmisă și acceptată de către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției. Măsura carantinării se instituie de astăzi, 10.05.2020. ora 5.00, conform ordinului comandantului acțiunii.

Măsura carantinării cartierului în cauză se datorează faptului că până acum în localitatea Prundu au fost diagnosticate 32 de persoane cu noul coronavirus (COVID-19), care locuiesc în cartierul respectiv.Totodată, a fost identificat un număr de 68 de contacți ai primului caz confirmat în comuna Prundu, iar dintre aceștia, până în prezent au fost confirmați 32, 22 de persoane având rezultatul negativ, iar pentru 14 persoane rezultatul este în așteptare. Pentru persoanele confirmate pozitiv s-au găsit disponibile locuri de spitalizare la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, la Spitalul ”Victor Babeș” din București, la Spitalul Orășenesc Bolintin-Vale din jud. Giurgiu și la Spitalul Municipal ”Caritas” Roșiorii de Vede. Precizăm că în cartierul respectiv locuiesc aproximativ 300 de persoane.

De asemenea, prefectul Aneta Matei va convoca în cursul zilei de azi o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu, în cadrul căreia vor fi adoptate măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 în zona carantinată. Cu privire la aceste măsuri vă vom informa ulterior.

 

 

PREFECT,

ANETA MATEI

Verifica si

COD GALBEN DE CANICULĂ LA GIURGIU. CE RECOMANDĂ ISU, PENTRU A TRECE CU BINE DE ACEASTĂ PERIOADĂ?

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, o atenţionare Cod galben de caniculă, valabilă în …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.