miercuri , 20 ianuarie 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / CE SPUNE CONDUCEREA INSPECTORATULUI ȘCOLAR DESPRE CADRELE DIDACTICE CARE AR REFUZA SĂ SE ÎNTOARCĂ LA CATEDRĂ DIN 2 IUNIE?

CE SPUNE CONDUCEREA INSPECTORATULUI ȘCOLAR DESPRE CADRELE DIDACTICE CARE AR REFUZA SĂ SE ÎNTOARCĂ LA CATEDRĂ DIN 2 IUNIE?

Pentru că, pe anumite siteuri locale, au apărut afirmații și declarații ce i-au fost atribuite (legate de refuzul unor cadre didactice de a intra la cursuri din data de 2 iunie), inspectorul școlar general Adelina Sîrbu a dat publicității o serie de lămuriri, pe care le redăm mai jos:

„Considerând că suntem în măsură a oferi date reale pentru corecta informare a opiniei publice, cunoscând situația reală a învățământului giurgiuvean și luând act de măsurile adoptate la nivel național în domeniul educației, vă comunicăm că, la acest moment, ne aflăm în etapa de centralizare a situațiilor transmise de către unitățile de învățământ giurgiuvene, cu privire la numărul cadrelor didactice care se vor prezenta la cursuri începând cu data de 2 iunie.

Cu siguranță, după primirea tuturor documentelor, vă vom comunica cum se prezintă situația la nivelul județului Giurgiu.

Totodată, vă informăm că Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății au stabilit o serie de măsuri pentru desfăsurarea în bune condiții a tuturor activităților de către persoanele care vor avea acces în unitățile de învățământ, în contextul prevenirii și combaterii îmbolnăvirilor cu Covid.

Este regretabil că pe surse și făcând referire la așa-zise declarații care nu-mi aparțin, fără a mi se solicita un punct de vedere official, s-au lansat în spațiul public o serie de informații nereale lipsite de orice suport in realitate.

Va informăm că, în luarea deciziei cu privire la continuarea studiilor pentru elevii din anii terminali s-a avut în vedere, pe de o parte, siguranța stării de sănătate a tuturor celor implicați – elevi, cadre didactice, personal din școli, familiile acestora, iar pe de altă parte interesul educațional al copiilor.

În aceste momente deloc ușoare, pentru Guvernul României, Ministerul Educației și Cercetarii, dar și pentru Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu prioritare sunt sănătatea și siguranța tuturor celor implicați în sistemul de educație.”

Verifica si

MISIUNI DIVERSE PENTRU POMPIERI ÎN WEEK-END: DE LA ȚEVI DE GAZE SPARTE, LA SALVAREA UNUI CÂINE AGRESIV…

Pompierii giurgiuveni au fost prezenţi la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenţia imediată …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.