luni , 21 septembrie 2020
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / A TREIA ZI CONSECUTIVĂ FĂRĂ VREUN CAZ NOU DE INFECTARE COVID LA GIURGIU

A TREIA ZI CONSECUTIVĂ FĂRĂ VREUN CAZ NOU DE INFECTARE COVID LA GIURGIU

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 22.05.2020:

 • cazuri confirmate – 210;
 • cazuri vindecate și externate – 114;
 • în carantină instituționalizată – 83 de persoane;
 • în autoizolare la domiciliu – 420 de persoane.

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, 44 de persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 2 persoane pe cel de carantinare.

Până în prezent, au fost testate 2.259 de persoane, dintre care 24 în ultimele 24 de ore.

Menționăm că în conformitate cu Ordinul Comandantului Acțiunii, începând cu data de 10.05.2020 (ora 05:00), s-a instituit măsura de carantină la nivelul cartierului Rudărie din localitatea Prundu.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 21 mai a.c., 165 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 20 de polițiști locali au desfășurat 44 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

 • 19 jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
 • 17 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
 • 8 jandarmi la centrele de carantină;
 • 24 de jandarmi au asigurat misiune de asigurare a măsurilor specifice de carantinare a unui cartier din localitatea Prundu, județul Giurgiu;
 • sancțiuni aplicate: 1 – la Legea 55/2020;
 • valoare sancțiuni: 1.000 de lei;
 • persoane verificate la domiciliu: 100;
 • materiale informative distribuite: 5 flyere.

În data de 22.05.2020, în jurul orei 00.50, echipa de intervenție din cadrul I.J.J. Giurgiu a depistat pe șos. Bălănoaiei un atelaj hipo cu 2 persoane. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că o persoană avea introdusă o alertă COVID în aplicația DEPABD, fiind întoarsă în țară în data de 19.05.2020, cu măsura izolării la domiciliu. Persoana a declarat că se află în acel loc pentru a-și recupera calul, plecat de acasă. În cauză, persoana a fost preluată de o autospecială ISU și introdusă în carantină instituționalizată la unul dintre centrele de carantină, contra cost.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 10 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19.

Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au efectuat 2 misiuni de transport către unități spitalicești sau către spațiile de carantină.

Algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

 

Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu

 

 

 

Verifica si

O NOAPTE, DOUĂ INCENDII, ACEEAȘI CAUZĂ: SCURTCIRCUITUL ELECTRIC

Două incendii izbucnite în noaptea de duminică spre luni în două localități ale județului au …

 • Acest site foloseste cookie-uri |
 • Acceptă
 • Respinge
 • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
 • No valid page specified.