miercuri , 8 iulie 2020
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Sănătate / TESTĂRILE DIN SPITALUL JUDEȚEAN, AUTORIZATE DE MINISTERUL SĂNĂTĂȚII

TESTĂRILE DIN SPITALUL JUDEȚEAN, AUTORIZATE DE MINISTERUL SĂNĂTĂȚII

Direcția de Sănătate Publică Giurgiu,a luat act de faptul ca Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu a inaintat in cursul zilei de astazi catre Ministerul Sanatatii cerere de includere a laboratorului de biologie moleculara in lista entitatilor publice care indeplinesc criteriile de selectie pentru includerea in sistelul national de diagnostic specific pentru infectia cu SARS-COV 2.

Temeiul legal care a stat la baza cererii este Ordinul MS nr. 477/23.03.2020 privind constituirea Grupului tehnic de lucru desemnat in vederea evaluarii capacitatii de diagnostic specific pentru infectia cu SARS COV 2  si a formularului de recomandari pentru cresterea capacitatii de testare.

Laboratorul de biologie moleculara a Spitalului Judetean de Urgenta Giurgiu a fost autorizat sanitar conform autorizatiei sanitare de functionare nr. 90/22.05.2020.

In conformitate cu dispozitiile Ordinului MS nr. 377/2017 privind aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate publică pentru anii 2017 şi 2018, modificat si completat prin Ordinul MS nr. 614/2020,  Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu urmeaza sa fie inclus in Programul naţional de supraveghere şi control al bolilor transmisibile prioritare – testare RT-PCR.

În acest fel aducem la cunostința opiniei publice că una din prioritățile Direcției de Sănătate Publică Giurgiu și a Instituției Prefectului – Județul Giurgiu, este pe calea finalizării, îndeplinind astfel un deziderat al sănătății publice.

Managementul corect al cazurilor de infectie cu SARS-COV 2,precum si controlul raspandirii infectiei este reprezentat și de testarea cat mai rapida a probelor recoltate de la pacienti care sunt considerati potentiali infectati, fapt ce conduce la o restrângere a timpilor de diagnosticare.

 

DIRECTOR EXECUTIV,

Jr. MILOȘ DĂNILĂ

 

Verifica si

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII ANUNȚĂ PLATA STIMULENTELOR DE RISC PENTRU LUNA APRILIE

Este vorba despre 44 074 persoane din sistemul sanitar, care, potrivit unui comunicat de presă …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.