marți , 24 noiembrie 2020
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / REGULI NOI PENTRU ȘOFERI, DE LA 1 IULIE

REGULI NOI PENTRU ȘOFERI, DE LA 1 IULIE

Cei vizați de schimbarea Codului Rutier sunt deopotrivă cei care își doresc să urmeze cursurile pentru școala de șoferi, dar și persoanele care au deja permisul de conducere.

Astfel, de la 1 iulie vor fi aplicate niște sancțiuni care în prezent nu sunt prevăzute de lege. O măsură foarte dură ce va fi aplicată de la această dată este cea privitoare la folosirea telefonului mobil în timpul condusului.

Șoferii care vor încălca legea în acest fel, trebuie să își ia adio de la permisul de conducere pentru 30 de zile.

La fel, noi reguli vor fi și pentru cei mai în vârstă. Aceștia trebuie să fie supuși mai des unor controale medicale, din moment ce au șanse mai ridicate de a produce accidente din cauza problemelor de sănătate.

Astfel, persoanele care depășesc vârsta de 70 de ani trebuie să se supună noii legislații, care prevede că acestea trebuie să fie evaluate din punct de vedere medical.

Medicii vor fi cei care stabilesc dacă șoferul respectiv mai are dreptul de a conduce, după ce analiza medicală este efectuată.

Noul Cod Rutier prevede sancțiuni sporite și pentru pasionații de viteză. Astfel, vitezomanii care depășesc viteza legală cu peste 60 de km/h, vor primi amenzi din clasa a V-a, care aduc sancțiuni mai mari, între 21 și 50 de puncte amendă.

Așadar, amenzile pentru viteză se vor situa acum între între 4.080 şi 9.600 de lei.

Totodată, vitezomanii vor avea permisul suspendat pentru un an de zile, dacă încalcă aceste reguli.

O altă regulă ce va intra în vigoare de la 1 iulie este una care privește persoanele ce vor să devină conducători auto. Cei care vor să ia permisul de conducere trebuie să aibă minimum zece clase terminate, altfel nu vor fi acceptați de instructorii auto.

 

 

Verifica si

CENTRU DE EXCELENȚĂ PENTRU ELEVII DIN JUDEȚUL GIURGIU

Inspectoratul Școlsr Județean anunță că, prin Ordinul Ministerului Educației și Cercetării, s-a aprobat  înființarea Centrului de …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.