joi , 16 iulie 2020
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / TOT MAI MULTE INCENDII DE VEGETAȚIE ÎN JUDEȚ

TOT MAI MULTE INCENDII DE VEGETAȚIE ÎN JUDEȚ

O sută de hectare de mirişte de grâu a ars luni la Prundu, pompierii acționând câteva ore pentru a stinge focul.

„Pompierii giurgiuveni au fost solicitaţi luni să intervină în localitatea Prundu, judeţul Giurgiu, pentru stingerea unui incendiu de mirişte de grâu care a cuprins o suprafaţă de o sută de hectare. La faţa locului s-au deplasat zece pompieri din cadrul Punctului de Lucru Greaca care au acţionat timp de câteva ore pentru stingerea incendiului”, anunță reprezentanții ISU, care susțin că în ultima perioadă a crescut atât numărul incendiilor cât și suprafeţele de mirişte şi vegetaţie uscată afectate de foc.

„În noaptea de duminică spre luni, pompierii giurgiuveni au acţionat pentru stingerea unui alt incendiu care a cuprins o suprafaţă totală de 22 de hectare de mirişte şi vegetaţie uscată în localităţile Valter Mărăcineanu şi Mihăileşti şi chiar pentru stingerea unui incendiu la Buturugeni care a cuprins un solar şi folia cu care era acoperit pe o suprafaţă de şase sute de metri pătraţi.

Cauza probabilă a producerii incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise.

Pompierii nu au reuşit identificarea vreunui autor, dar toate cazurile de incendii de mirişte sunt raportate la APIA şi la Garda de Mediu, instituţii care pot extinde cercetările şi, în cazul în care vinovaţi sunt proprietarii terenurilor agricole, aceştia riscă amenzi mari şi chiar eliminarea de la plata subvenţiilor”, mai menționează reprezentanții ISU.

Verifica si

GIURGIUVENII ÎNCEP SĂ REFUZE INTERNAREA, IAR CEI DEJA INTERNAȚI CER SĂ PLECE ACASĂ

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.