joi , 16 iulie 2020
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / POLIȚIA ANUNȚĂ 16 REȚINERI, DUPĂ PERCHEZIȚIILE DE LUNI

POLIȚIA ANUNȚĂ 16 REȚINERI, DUPĂ PERCHEZIȚIILE DE LUNI

Peste 4.000 de kilograme de tutun tocat, 325 de kilograme de tutun frunze au fost ridicate și 23 de autoturisme au fost indisponibilizate, în urma celor 41 de percheziții efectuate, ieri, la domiciliile mai multor persoane bănuite că ar fi produs și comercializat în mod ilegal tutun de fumat. De asemenea, 16 persoane au fost reținute.

Pe lângă acestea, polițiștii au mai descoperit și ridicat telefoane, laptopuri, cuțite de tocat, mașini de mărunțit și au indisponibilizat peste 31.000 de lei și 315 euro.

De asemenea, ieri, polițiștii din cadrul I.P.J. Călărași au reținut alte 8 persoane bănuite că ar produs și comercializat în mod ilegal tutun de fumat.

Polițiștii continuă cercetările în cele două dosare penale.

Amintim faptul că, la data de 29 iunie a.c., sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Giurgiu, Călărași, Prahova, Ialomița, Bacău, Satu Mare, București și Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontiera Giurgiu, au pus în executare 41 de mandate de percheziție la domiciliile unor persoane bănuite de producerea, depozitarea și comercializarea de tutun prelucrat de fumat.

Activitățile s-au derulat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului Militar București.

Din datele și probele administrate în cauză, au rezultat indicii că o parte din persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracțional specializat în prelucrarea tutunului brut în tutun de fumat, obținut prin fierbere, adăugare de arome și mărunțire. La grupul în cauză ar fi aderat alte persoane care aveau atribuții de promovare online, primirea comenzilor telefonic și vânzare.

Tutunul ambalat sub diferite mărci cunoscute era comercializat prin rețele de curierat, încasând contravaloarea ramburs.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, iar la  activități au participat luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, precum și reprezentanți ai Direcției Generale a Vămilor și E Distribuție Muntenia și Dobrogea.

Verifica si

GIURGIUVENII ÎNCEP SĂ REFUZE INTERNAREA, IAR CEI DEJA INTERNAȚI CER SĂ PLECE ACASĂ

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.