luni , 28 septembrie 2020
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Știrile zilei / DGASPC, CONDUSĂ DE O PERSOANĂ CU HANDICAP GRAV?

DGASPC, CONDUSĂ DE O PERSOANĂ CU HANDICAP GRAV?

O nouă serie de dezvăluiri legate de ”caracatița” clanului Bădălău agită apele în Giurgiu.

De această dată, siteul irefutabil.blog publică o serie de documente oficiale conform cărora la conducerea DGASPC Giurgiu – în funcția de director general adjunct – ar fi … o persoană cu handicap (psihic!) grav!

Evident, imediat după apariția dovezilor publicate de Irefutabil, au început și reacțiile oficiale, care acuză – nici mai mult, nici mai puțin – decât furtul unui document, care dovedește că directorul adjunct are un handicap grav.

Despre ce și despre cine e vorba, însă, concret?

Despre directorul adjunct Ciprian Marica, care, potrivit blogului Irefutabil “…Începând cu data de 15/10/2019 este mândrul posesor al unui certificat de HANDICAP ACCENTUAT, conform criteriilor medicopsihosociale aprobate prin Ordinul nr 762/31/08/2007 al MMFES şi nr 1992/19/11/2007 al MSP “

Criteriul medico psihosocial de încadrare în grad de handicap din 31.08.2007:

  • Întârzierea mintală accentuată – (QI – 21-34)
  • Adaptarea la situații noi nu se realizează conform vârstei cronologice.
  • Persoana are un ritm de dezvoltare lent, curba de perfecționare este plafonată, având loc blocaje psihice.
  • Sunt capabili să efectueze sarcini simple sub supraveghere, au nevoie de servicii de sprijin și se pot adapta la viața de familie, comunitate.”

Prin urmare, deținătorul unui astfel de certificat este departe de a putea deține o funcție de conducere – dacă, într-adevăr, îndeplinește criteriile menționate mai sus.

Și totuși, Ciprian Marica – cel care, în paranteză fie spus, este și consilier județean PSD, o altă poziție în care este ”chemat” să ia decizii importante pentru locuitorii întregului județ – conduce, în calitate de director adjunct, cea mai mare instituție județeană: DGASPC.

De ce? Ne lămurește același articol al blogului menționat:

“… Ştefan Ciprian Marica este fratele mai mare al lui Răzvan, iar Răzvan este soţul Sabinei Badalau. Adică, directorul nostru adjunct este cumnat cu Sabina Badalau şi cumătru cu Niculae!

Cu alte cuvinte, face parte din familia şi din neamul restrâns, zis şi clanul Badalau! Multe sute, zeci de milioane de euro, case, vile, hoteluri, afaceri şi încrengături în toată ţara, toate cu bani de la bugetul de stat!”

În aceste condiții, probabil că ar trebui ca instituțiile ablitate să se sesizeze urgent; dacă certificatul de handicap este real, Ciprian Marica  nu putea ocupa, sub nicio formă, un post de conducere, pentru că, potrivit criteriilor menționate mai sus, ar suferi de  ”întârziere mintală accentuată ( Q – 21 – 34 )” fiind capabil doar ”să efectueze sarcini simple sub supraveghere”.

Dacă este așa, cum ar putea un om cu o astfel de afecțiune să conducă o instituţie publică?

Răspunsul ar trebui să vină de la angajator, adică de la Consiliul Judeean, condus de Marian Mina, care a angajat într-o funcţie de conducere un om cu handicap psihosocial.

Dacă, însă, Ciprian Marica este apt să ocupe un astfel de post – adică este sănătos –  cei care au eliberat certificatul de handicap pe numele său – adică acea comisie specială, aflată (concidență?) tot în ”ograda” lui Mina – trebuie să răspundă în faţa legii.

 

 

Verifica si

INCENDIAR: FRATELE UNUI CANDIDAT PSD – LIDER AL UNEI GRUPĂRI DE SPĂRGĂTORI DE LOCUINȚE!

Un caz complex a fost soluționat, zilele acestea, de polițiștii din Capitală, care au reușit …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.