sâmbătă , 26 septembrie 2020
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Sănătate / 10 AUGUST: 82 DE CAZURI ACTIVE COVID ÎN JUDEŢUL GIURGIU

10 AUGUST: 82 DE CAZURI ACTIVE COVID ÎN JUDEŢUL GIURGIU

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 10.08.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 468;
  • cazuri vindecate și externate – 386;
  • în carantină la domiciliu – 286 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 3 persoane.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 20 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 5.388 de persoane, dintre care 24 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 09 august a.c., 142 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 63 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Având în vedere competențele ce decurg din prevederile Legii nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, coroborat cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu au executat misiuni pentru asigurarea ordinii și liniștii publice pe raza de competență a județului Giurgiu, precum și pentru prevenirea și combaterea răspândirii noului coronavirus. Elementele de dispozitiv, constând în 52 de jandarmi, au fost planificate astfel:

– 22 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;

– 8 jandarmi au executat misiuni de menținere independent;

– 22 de jandarmi au participat, conform planificării, la executarea unei  misiuni de cooperare cu I.P.J. Giurgiu, pentru punerea în aplicare a măsurilor stabilite de prevenire/limitare răspândire a COVID-19.

Urmare a activităților desfășurate, s-a aplicat un număr de 12 sancțiuni contravenționale la Legea nr. 61/1991, după cum urmează:

– 7 amenzi, în valoare de 5.100 lei;

– 5 avertismente scrise.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 17 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 6 misiuni de transport de la și la unități spitalicești.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

 

Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu

Verifica si

NICIUN CAZ NOU CONFIRMAT ÎN JUDEȚ, LA 95 DE TESTE, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE. 17 PACIENȚI AU FOST EXTERNAȚI

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.