joi , 22 octombrie 2020
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / TREI ZILE DE CONTROALE – BUNURI CONFISCATE ÎN VALOARE DE PESTE 400.000 DE LEI

TREI ZILE DE CONTROALE – BUNURI CONFISCATE ÎN VALOARE DE PESTE 400.000 DE LEI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 1700 dearticole textile, încălțăminte sport, articole marochinărie și parfumuri, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetăţeni români și doi cetățeni turci au încercat să le introducă ilegal în țară.

În perioada 07.10-09.10.2020, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit în trei autocare și un autocamion, în compartimentele destinate bagajelor, respectiv compartimentul marfă, 180 articole textile, 89 încălțăminte sport, 77 articole de marochinărie și 1423 produse parfumerie, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetăţeniromâni și doi cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 28 şi 38 de ani.Aceştia au declarat că au achiziționat bunurile din Turcia pentru a le comercializa apoi în România, nu dețin documente de proveniență pentru ele și nu aveau cunoştinţă despre faptul că ar fi fost susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de aproximativ 428.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

 Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Verifica si

MIGRANT ILEGAL, ASCUNS PRINTRE PROFILE METALICE

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascuns într-un …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.