luni , 19 aprilie 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / ”JOGGING” ILEGAL ÎNTRERUPT DE POLIȚIA DE FRONTIERĂ, ÎN APROPIERE DE PODUL PRIETENIEI

”JOGGING” ILEGAL ÎNTRERUPT DE POLIȚIA DE FRONTIERĂ, ÎN APROPIERE DE PODUL PRIETENIEI

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat doi cetățeni kosovari, care au încercat să intre ilegal în România, pe jos. După ce au fost depistaţi, aceştia s-au legitimat cu documente de identitate poloneze, false.

 

În data de 27.02.2021, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, polițiștii de frontieră giurgiuveni au observat, la aproximativ 200m de intrarea în ţară, în zona împădurită din apropierea Podului Prieteniei, două persoane de sex bărbătesc, care au coborât dintr-un autoturism și care se deplasau, în alergare, spre teritoriul ţării noastre.

Lucrătorii noştri i-au oprit şi legitimat, aceştia prezentând documente de identitate care aveau însemnele autorităţilor poloneze. Existând suspiciuni cu privire la condițiile de formă și fond ale documentelor prezentate, polițiștii de frontieră au condus persoanele în cauză la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, unde au stabilit că aceștia sunt de fapt din Kosovo.

Totodată, a fost identificat autoturismul din care au coborât cei doi bărbaţi, care era condus de un cetățean român, însoțit de un bărbat, tot cetățean român.

Cei doi români au declarat polițiștilor de frontieră că cetățenii străini le-au solicitat sprijin pentru a fi transportați până la frontiera bulgaro-română, în schimbul sumei de 100 de euro.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor doi străini, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, aceștia au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

În cauză se efectuează cercetări față de cetățenii români pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar față de cei doi migranțipentru savârșireainfracțunilor de fals material în înscrisuri oficiale și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție Popazu Roxana

Verifica si

FAMILIILE TINERILOR RĂNIȚI ÎN ACCIDENTUL DE LA COMASCA, SPRIJINITE DE CONSILIUL JUDEȚEAN

Doi din cei patru tineri răniți în accidentul de la Comasca au murit, din păcate, …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.