25 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

11 DECESE DE COVID, DE LA ÎNCEPUTUL PANDEMIEI, ÎN JUDEȚ. 511 – NUMĂRUL TOTAL DE INFECTĂRI, LA 14 AUGUST

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 14.08.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 511;
  • cazuri vindecate și externate – 397;
  • în carantină la domiciliu – 293 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 1 persoană.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 20 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Menționăm că în intervalul 13.08.2020 (10:00) – 14.08.2020 (10:00), a fost înregistrat decesul unei persoane de sex masculin infectată cu noul coronavirus din județul Giurgiu, la categoria de vârstă 30 – 39 de ani, care prezenta comorbidități.

Până în prezent, au fost testate 5.657 de persoane, dintre care 65 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 13 august a.c., 140 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 58 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

În data de 13.08.2020, elementele de dispozitiv din cadrul Jandarmeriei Giurgiu au executat misiunile de menținere a ordinii și liniștii publice cu un dispozitiv constituit din 41 de jandarmi, atât independent, cât și în sistem integrat cu Poliția.

Aceștia au desfășurat misiuni specifice conform competențelor în vigoare, precum și punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului „SARS-CoV-2”, prin HG.553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.,

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 40 de apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 7 misiuni de transport de la și la unități spitalicești.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

 

Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER