27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

112 – CÂND ŞI CUM ÎL FOLOSIM?

Mai sunt doar câteva zile până când, la nivel european, este sărbătorită Ziua Numărului Unic “112”. Mai exact, data de 11 februarie marchează Ziua Numărului Unic “112”. Cu această ocazie, jandarmii giurgiuveni fac un scurt bilanţ al intervenţiilor ca urmare a apelurilor la numărul unic de urgenţe 112:

Intervenția în cazul unor animale agresive, tulburarea ordinii şi liniştii publice sau aplanarea unor stări conflictuale – sunt principalele solicitări la care au răspuns jandarmii în anul 2017, în urma apelurilor la numărul unic de urgență “112”.  Peste 500 de apeluri au fost redirecționate Jandarmeriei Giurgiu şi soluționate în cel mai scurt timp. 

Şi folosirea responsabilă a numărului unic de urgență 112 a fost în atenția jandarmilor. Astfel, pentru creşterea gradului de informare și conștientizarea importanței acestui sistem, pe timpul activităților preventive organizate în instituțiile de învăţământ au fost prezentate situaţiile în care trebuie utilizat numărul de urgență.

 „112”se folosește pentru a contacta gratuit serviciile de urgență din orice rețea de telefonie mobilă sau fixă. Prin intermediul acestui număr se asigură asistență imediată în situații în care este pusă în pericol viața, integritatea, sănătatea cetățeanului, ordinea publică, proprietatea publică / privată sau mediul.

La nivel european, data de 11 februarie marchează Ziua Numărului Unic “112”.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER