8 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

15 IANUARIE – „ZIUA Z” SAU „NOAPTEA CUŢITELOR LUNGI”?

A mai rămas doar puţin timp până şedinţa Comitetului Executiv Naţional PSD, un eveniment aşteptat cu sufletul la gură nu numai de liderii şi simplii membri PSD, ci şi de Opoziţie, dar şi de oamenii de rând, care, chiar dacă nu sunt interesaţi de politică, urmăresc evoluţia situaţiei actuale, pentru că, în definitiv, e vorba de guvernarea ţării, deci de oamenii care au în mână deciziile ce ne afectează pe toţi.

Asta pentru că luni ar trebui să se lămurească – într-un fel sau altul – situaţia din partid. Se fac şi se desfac tabere şi alianţe, se discută despre numele noului premier, dar şi despre faptul că preşedintele partidului şi-ar putea pierde definitv puterea.

Sunt o mulţime de ipoteze, discutate, dezbătute şi „întoarse pe toate feţele” în mediul on-line, pe facebook, la televiziuni…Unii îl susţin pe faţă pe premierul Tudose şi cer ca guvernarea să meargă mai departe, alţii spun că Guvernul este unul politic, deci trebuie să se supună deciziilor partidului… Dar toţi au acelaşi gând – cel puţin, la nivel declarativ: că, odată cu discuţiile de luni, din CEx, situaţia se va lămuri şi că, în sfârşit, va fi linişte.

Se vorbeşte şi despre interesele ascunse ale celor din afara PSD, al căror singur scop ar fi destabilizarea partidului de la putere… se vorbeşte despre „oamenii sistemului”, se vorbesc foarte multe acum…

Mai mult ca sigur mult-aşteptata şedinţă de luni va fi una „încinsă” (cel mai probabil, în spatele uşilor închise se vor arunca vorbe grele şi acuzaţii) şi va fi o şedinţă lungă, al cărei deznodământ poate înclina balanţa decisiv.

Va rămâne Tudose premier? Va face PSD o altă propunere? Va accepta preşedintele Iohhanis această propunere, dacă se va ajunge aici? Şi dacă nu va accepta, se va ajunge la alegeri anticipate?

Sunt întrebări la care vom afla răspunsul luni seara (probabil, târziu, în noapte), când vom înţelege dacă data de 15 ianuarie 2018 a fost „Ziua Z” – un nou început şi „limpezirea apelor în PSD – sau „Noaptea cuţitelor lungi”.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER