9 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

17 TONE DE DEȘEURI, OPRITE DE POLIȚIA DE FRONTIERĂ LA INTRAREA ÎN ȚARĂ PRIN GIURGIU

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două ansambluri rutiere, nereguli privind transferul a peste 17 tone deşeuri de polietilenă și de oțel, care erau destinate României și Germaniei. Deşeurile au fost returnate societăţilor expeditoare.

 În ziua de 30.05.2022, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, două ansambluri rutiere.

Cu această ocazie, colegii noștri, alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit două mijloace de transport încărcate cu deșeuri de polietilenă și oțel. Cele două ansambluri rutiere erau conduse de către doi cetățeni bulgari, în vârstă de 41 de ani, respectiv  56 de ani.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că în primul mijloc de transport se afla cantitatea de 15.825 kilograme deşeuri de polietilenă, încărcate din Grecia şi aveau ca destinaţie o societate comercială din România. În cel de-al doilea mijloc de transport, se afla cantitatea de 1.214 kilograme deşeuri de oțel, încărcate din Bulgaria şi aveau ca destinație o societate din Germania.

Procedând la verificarea documentelor de transfer, s-a constatat faptul că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.

În consecință, autorităţile competente nu au permis accesul pe teritoriul României pentru cele două ansambluri rutiere, deșeurile fiind returnate societăților expeditoare.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Subinspector de poliție

Raluca DUMITRACHE

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER