6 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

2022 – RECORD DE INVESTIȚII STRĂINE ÎN ROMÂNIA

Fluxul net de investiţii străine directe (ISD) a fost de 10,2 mld. de euro în primele 11 luni din 2022, potrivit celui mai recent comunicat al Băncii Naţionale a României.

Cel mai probabil, investiţiile străine au trecut de 11 mld. de euro pe tot anul 2022, marcând cel mai bun an din acest punct de vedere, scrie Ziarul Financiat. Anterior, 2008 a fost cel mai bun an pentru ISD, cu un flux net total de 9,2 mld. de euro. Soldul total al investiţiilor străine directe se ridică la circa 100 de mld. de euro, atât investiţii noi, cât şi profituri reinvestite. Cei mai mari investitori străini în România sunt Germania (15 mld. euro), Austria (11 mld. euro), Franţa (10 mld. euro), Italia (8 mld. euro) şi SUA (8 mld. euro), scrie Mediafax.

În România, cea mai mare parte a celor 100 de mld. de euro din investiţii străine directe a venit în Bucureşti şi Ilfov (62,5%). La mare distanţă urmează regiunea de centru (în principal Sibiu şi Braşov) şi apoi regiunea de Vest (Timiş). Oltenia şi Moldova sunt codaşele regionale la atragerea de investiţii străine, cu mai puţin de 5% în total.

www.stiripesurse.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER