20 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

23 DE ȘOFERI AU RĂMAS FĂRĂ PERMIS, ÎN ULTIMELE PATRU ZILE

În perioada 12-15 august a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii giurgiuveni și jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu au fost alături de cetățeni pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea și descurajare a faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc, pentru combaterea consumului de droguri, precum și pentru  informarea acestora cu privire la adoptarea unei atitudini responsabile și preventive.

Activitățile și controalele au vizat prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență, a tâlhăriilor, a infracțiunilor de furt din buzunare, dar și monitorizarea situațiilor conflictuale și aplicarea măsurilor legale care se impun.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 493 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 155.200 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 23 de permise de conducere (pentru depășirea limitei de viteză, conducere sub influența alcolului, conducere sub influența substanțelor psihoactive) și au retras 20 de certificate de înmatriculare (ITP expirat și defecțiuni tehnice).

Astfel, dintre cele 493 de sancțiuni contravenționale, 78 au fost aplicate pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice și pentru adresarea de injurii, de natură a tulbura ordinea și liniștea publică.

În acest context, au fost legitimate 1142 de persoane, verificate 40 de societăți comerciale, precum săli de jocuri de noroc, societăți tip cafe-bar, stații de alimentare cu carburanți, au fost verificate 642 de vehicule, fiind testați cu aparatul etilotest 200 de conducători auto și cu aparatul drugtest 22.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu rămân la datorie, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, dar și pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional!

IPJ GIURGIU

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER