20 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

300 DE ALERGĂTORI DIN ZECE ȚĂRI VOR LUA STARTUL ”FREE SPIRIT GIURGIU-RUSE”

După doi ani de pauză, cauzați de pandemie, crosul transfrontalier Giurgiu-Ruse se reia la sfârșitul acestei săptămâni.

Ajuns la cea de-a cincea ediție, Crosul Transfrontalier Free Spirit Run Giurgiu-Ruse este un semimaraton european de 15 km, din centrul orașului Giurgiu, de la Turnul Ceasornicului și până în centrul orașului Ruse, la Statuia Libertății.

Duminică, 25 septembrie, de la ora 11.00, cei 300 de alergători înscriși gratuit la competiție, din 10 țări (Bulgaria, România, Italia, Turcia, Marea Britanie, Franța, Irlanda, Serbia, Croația și Germania) vor alerga spre Ruse, traversând Podul Prieteniei.

Fondul de premiere este asigurat anul acesta de partea bulgară și se ridică la suma de 6000 de euro, premiile fiind în bani, pe categorii de vârstă și sex, fiecare participant primind medalie și tricou. Participanții (71 femei, 218 bărbați) au vârsta cuprinsă între 18 și 75, veteranul fiind un alergător pasionat din Bulgaria care a participat și la edițiile anterioare.

Evenimentul este înscris în calendarul oficial al Federațiilor de Atletism din Bulgaria și România și va beneficia, printre invitați, de prezența unor nume mari ale sportului, dar și de oficiali din ambele state.

 

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER