18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

40.000 DE EURO, AUR ȘI TELEFOANE – GĂSITE DE POLIȚIE LA PERCHEZIȚIILE EFECTUATE LA CĂMĂTARI DIN BOLINTIN

La data de 13 iunie a.c., polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin-Vale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în comuna Bolintin-Deal, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de camătă.

În fapt, din cercetări a reieșit faptul că, în perioada noiembrie 2023 – iunie 2024, doi bărbați, de 46, respectiv 49 de ani, ambii din localitatea Bolintin-Deal, ar fi oferit sume de bani (lei și euro) cuprinse între 50 și 5.000 de euro, pentru care ar fi perceput dobândă de la 54 de persoane.

În urma desfășurării activităților, la locuințele acestora au fost descoperite mai multe bunuri a căror proveniență nu a putut fi justificată (telefoane, bijuterii din aur), dar și 40.000 de euro.

În cursul aceleiași zile, polițiștii au dispus reținerea celor doi bărbați, pentru 24 de ore.

Astăzi, unitatea de parchet competentă a dispus, față de aceștia, măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Giurgiu.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală și de prezumția de nevinovăție.

IPJ GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER