21 februarie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

70.000 DE EURO ASCUNȘI – DESCOPERIȚI LA VAMA GIURGIU

*Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunsă pe corpul a doi cetățeni turci şi în bagajele a șase cetățeni români, suma totală de 70.000 euro.

 *Persoanele în cauză intenţionau să scoată ilegal din ţară suma de bani pentru a o transporta în Turcia.

 

În data de 20.09.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, acționând în baza unei analize de risc, au selectat pentru control un autocar aparținând unei firme de transport internațional care circula pe ruta București-Istanbul.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunsă pe corpul a doi cetățeni turci și în bagajele a șase cetățeni români, suma totală de 70.000 euro.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că, cetățeanul turc K.C., în vârstă de 51 de ani, șofer al autocarului, împreună cu cetățeanul turc E.Y., în vârstă de 27 de ani, pasager în autocar, au împărțit celor șase cetățeni români, pasageri în autocar, diverse sume de bani pentru a le ascunde în bagaje şi a le transporta în Turcia.

Deoarece persoanele în cauză nu au putut justifica legalitatea provenienței și destinația sumei de bani, aceasta a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră giurgiuveni efectuează verificări sub aspectul săvârşirii  infracţiunilor de ”omisiunea în tot sau în parte, a evidențierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate şi dobândirea, deținerea sau folosirea de bunuri, cunoscând că acestea provin din săvârșirea de infracțiuni” fapte prevăzute și pedepsite de art.9 alin.1, lit.B din Legea 241/2005 combinat cu art. 29 alin.1, lit. C din Legea 656/2002, cu aplicarea art. 38 C.P., la finalizare urmand a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

 Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

   Agent  șef adjunct de poliție Cocoru Alina,

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER