18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

IMPLEMENTAREA CORECTĂ ȘI EFICIENTĂ A PROIECTELOR EUROPENE ÎN JUDEȚ – PREOCUPARE CONSTANTĂ PENTRU CONSILIERII LIBERALI

Unul din cele mai importante proiecte de hotărâre dezbătute luni de consilierii județeni a fost cel privind o nouă rectificare a bugetului județean, rectificare impusă – potrivit expunerii aparatului de specialitate – de o serie de proiecte cu finanțare europeană.

Printre acestea se numără și proiectul TEN-T ce vizează reabilitarea unor sectoare de drumuri din nordul județului.

Pentru că, la acest proiect, există un capitol legat de defalcarea cheltuielilor necesare dotărilor, consilierul liberal Florian Velicu a vrut să afle detalii, în condițiile în care la capitolul respectiv erau menționate mai multe bunuri (mașină, mobilier, laptopuri etc).

Răspunsul primit la întrebarea sa a fost că ”proiectul a fost deja aprobat și câștigat, iar criteriile după care se stabilesc aceste achiziții sunt impuse de ghidul de finanțare”, răspuns ce l-a nemulțumit pe consilierul liberal, în condițiile în care aceste ghiduri nu impun nimic, ci doar fac recomandări.

De asemenea, Florian Velicu a punctat că, până la urmă, fără aprobarea Consiliului Județean, orice document trimis este egal cu zero.

Intervenția consilierului liberal a avut ca scop obținerea unor lămuriri legate de subiectul respectiv, în condițiile în care se discuta despre o rectificare bugetară – chiar dacă era vorba despre fonduri europene.

O altă intervenție a consilierilor liberali – tot la capitolul ”rectificare” a vizat mutarea unor sume din buget de la anumite obiective de investiții la altele.

Cu toate că răspunsurile primite din partea reprezentanților Executivului CJ au fost vagi și nu au punctat concret întrebările puse, consilierii liberali au votat rectificarea bugetară, ca și celelalte proiecte de pe ordinea de zi a ședinței.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER