18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CONDUCEREA DGASPC GIURGIU – DREPT LA REPLICĂ. SUBIECTUL: CONSTRUCȚIA NOULUI CĂMIN DE LA BUTURUGENI

Ca urmare a unor informaţii publicate în articolul cu titlul  “CONTROVERSE ÎN CONSILIUL JUDEȚEAN: 1800 EURO/MP- PREȚUL UNEI CONSTRUCȚII NOI LA BUTURUGENI”, postat pe internet în data de 27 octombrie 2019 (www.giurgiu-news.ro), pentru corecta informare a opiniei publice, vă solicităm să publicați următorul

                                     DREPT LA REPLICĂ

 

În conţinutul articolului cu titlul “CONTROVERSE ÎN CONSILIUL JUDEȚEAN: 1800 EURO/MP- PRETUL UNEI CONSTRUCȚII NOI LA BUTUTUGENI”, postat în mediul on line în data de 27 octombrie 2019 (www.giurgiu-news.ro), au fost făcute referiri la aprobarea documentației tehnico-economice pentru obiectivul de investiții „Centru de zi Buturugeni”, în faza Studiu de fezabilitate, proiect de hotărâre  supus dezbaterii consilierilor județeni în ședința Consiliului Județean Giurgiu din data de 25 octombrie 2019.

Întrucât studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții “Centrul Zi Buturugeni“ a fost transmis de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu în vederea aprobării, conform prevederilor legale în vigoare, Consiliului Județean Giurgiu, pentru corecta informare a opiniei publice, considerăm necesară publicarea următoarelor informații:

Conținutul articolului face referire la afirmații ale consilierul liberal Florian Velicu : “La o simplă împărțire a sumelor prezentate în aceste documente, la suprafața ce urmează a fi construită rezultă un preț de circa 1.800 de euro/mp, un preț foarte mare, dat fiind faptul că este vorba despre o construcție ce are doar parter. Cu banii aceștia, se poate cumpăra lejer o construcție în centrul Capitalei… este aberant!La fel ca și sumele trecute aici pentru arhitectură – 13 miliarde lei! Cred că este o greșeală.”

Referitor la  aceste afirmații, facem următoarele precizări:

Valoarea totală a proiectului este de 622.721,66 lei lei. Proiectul cuprinde, pe lângă realizarea construcției, cu suprafața totală construită de 77, 35 mp, și dotări cu mobilier, aparatură electocasnică,  echipamente IT, centrală termică, panouri solare, dotări în valoare de 25.130 lei, precum și achiziționarea unui microbuz adaptat pentru persoane cu dizabilități, în valoare de 198.000 lei. De asemenea, proiectul cuprinde și lucrări de amenajare exterioară, alei, refacere gard, amenajare teren (curățire, nivelare), avize, acorduri, autorizații, asigurarea utilităților (alimentarea cu energie electrică), consultață, proiectare, dirigenție de șantier, expertiză tehnică, studiu geotehnic, memoriu tehnic, în valoare totală de 131.300 lei.

Dacă din valoarea totală a proiectului sunt scăzute cheltuiele cu dotările și achiziționarea microbuzului, precum și celelalte cheltuieli cuprinse în documentația tehnică, rezultă că pentru prețul unui mp al construcției  este  de aproximativ 700 de euro, mai mic deci decât prețul  de 1800 euro mp, preț care apare  atât în titlul cât și în cuprinsul articolului respectiv. Facem referire la suprafața totală construită, de 77, 35 mp, nu la suprafața utilă, de 61,09 mp. Cât despre informația conform căreia sumele pentru arhitectură ar fi de 13 miliarde de lei, facem precizarea că valoarea totală a proiectului este de aproximativ 6 miliarde de lei, de aici rezultă că și această cifră este de asemenea, falsă.

În concluzie,  afirmația conform căreia  prețul  construcției s-ar ridica la 1800 euro/ mp  nu are fundament real,  titlul articolului ducând astfel la vehicularea în mass-media a unor informații false și  prejudicierea imaginii D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

Ne  exprimăm speranţa că, pe viitor, pentru asigurarea unei informări corecte şi obiective a opiniei publice, publicația on line Giurgiu-News va solicita şi punctul de vedere al instituției  noastre, evitând astfel erorile de informare a opiniei publice.

 

DIRECTOR GENERAL,

CĂTĂLIN  LUPU

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER