19 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

TURISMUL ELECTORAL – PRINCIPALA „BUBĂ” A SCRUTINULUI DE DUMINICĂ

Deşi, la nivel oficial, nu s-au înregistrat incidente majore în judeţul Giurgiu, asta nu înseamnă că, peste tot, procesul electoral se desfăşoară „ca la carte”.

Cea mai întâlnită problemă în judeţ este, se pare, „turismul electoral”, oamenii fiind aduşi la secţiile de votare cu diverse maşini. Astfel de cazuri au fost semnalate în mai multe localităţi „roşii” din judeţ, cum  ar fi Ghimpaţi, Letca sau Oinacu.

La Letca, de exemplu, acest fenomen este de amploare, maşinile cară oameni spre secţiile de votare, însă Poliţia nu ia nicio măsură. De altfel, se pare că Poliţia a „dispărut din peisaj” de tot la Letca, unde postul de Poliţie este pustiu.

Cam aceeaşi situaţie şi la Vărăşti, unde, după ce un consilier liberal a fost agresat de viceprimarul PSD, iar turismul electoral se face la vedere, Poliţia s-a retras, fară a avea vreo intervenţie pentru restabilirea ordinii.

În alte comune, reprezentanţii PNL sunt hărţuiţi şi ameninţaţi de Poliţie – spun cei aflaţi la faţa locului, care dau exemplu localităţile Adunaţii Copăceni şi Călugăreni.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER