19 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DAN MOTREANU, PREȘEDINTELE PNL GIURGIU – PRIMA DECLARAȚIE DUPĂ ALEGERILE PREZIDENȚIALE

„Scrutinul prezidenţial din 10 noiembrie a relevat câteva aspecte interesante în judeţul Giurgiu, cu privire la electorat şi partidele ce au susţinut candidaţii aflaţi în cursă.

Astfel, cu toate că PSD a obţinut un scor bun, de 42%, menţine îngrijorarea liderilor judeţeni, întrucât trendul se menţine la un nivel mult mai scăzut decât la alegerile parlamentare din 2016, când PSD obţinuse în jur de 70%, scor ce situa organizaţia PSD  Giurgiu pe primul loc pe ţară.

PNL îşi continuă ritmul de creştere de la alegerile europarlamentare, când a obţinut 23%, aproape dublu faţă de rezultatele din 2016, fiind totodată cea mai mare creştere din ultimii ani, acum obținând 30,5% , un salt important pentru câştigarea bătăliilor următoare în judeţ. Dacă la alegerile europarlamentare PNL Giurgiu obținea 25,969 de voturi, la aceste alegeri s-au obținut 34,508.

În ceea ce priveşte numărul de voturi obţinute, se poate observa că PNL Giurgiu  a înregistrat o creştere majoră ,cu peste 8.500 de voturi, comparativ cu alegerile europarlamentare.

În plus, nordul judeţului, inclusiv localităţile de reşedinţă dar şi cea natală ale liderului PSD, Niculae Bădălău, au fost câştigate de către organizaţiile locale PNL, inclusiv în comune care erau catalogate ca fiind fieful PSD, cum ar fi Călugăreni, Mihăileşti, Ogrezeni, Floreşti-Stoeneşti etc.

Au existat creşteri semnificative şi în comune din sudul județului, dar şi pe municipiul reşedință de județ.

Având în vedere aceste aspecte şi cunoscând îndeaproape echipa unită a PNL Giurgiu, sunt convins că în turul 2 al acestor alegeri vom ieşi învingători şi în judetul Giurgiu.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER