18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ZILE AGITATE ÎN VAMA GIURGIU

Migranți ascunși în toaleta unui tren, petarde și țigări disimulate în bagaje, dar și o încercare de trecere a frontierei cu acte false – este, pe scurt, bialnțul acestor zile de sărbătoare în Vama Giurgiu.

Poliția de Frontieră dă detalii despre aceste cazuri:

Doi cetățeni Sri Lanka depistaţi ascunşi într-un tren la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Giurgiu au depistat doi cetăţeni din Sri Lanka, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Bulgaria, ascunşi într-un  tren.

În data de 24.12.2019, în jurul orei 13.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu feroviar, pe sensul de ieşire din ţară, în urma controlului efectuat de către poliţiştii de frontieră asupra unui tren care circula pe ruta București- Sofia, au fost descoperite ascunse, în toaleta unui vagon, două persoane, o femeie și un bărbat.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele descoperite ascunse sunt cetăţeni din Sri Lanka, în vârstă de 46 de ani. Acestia audeclarat că intenționau să ajungă în Grecia pentru a se angaja.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar persoanele au fost predate la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Giurgiu, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

 

Materiale pirotehnice, fără documente legale, descoperite la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit 1.602 articole pirotehnice, în valoare de 2.750 lei, pe care trei cetățeni români au încercat să le introducă în țară, fără a deține autorizațiile necesare.

În data de 24.12.2019, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, în baza Planului comun de acțiune încheiat între S.P.F. Giurgiu și I.P.J. Giurgiu, polițiștii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (S.A.E.S.P.) au desfășurat o acțiune specifică, pe sensul de intrare în țară.

Astfel, a fost descoperită, în două autoturisme, cantitatea totală de 1.602 articole pe bază de amestecuri pirotehniceîn valoare de 2.750 lei.

Cu ocazia verificărilor specifice a rezultat faptul că bunurile aparțineau cetățenilor români P.A., C.C. și N.M., cu vârste cuprinse între 32 și 35 de ani.

Faţă de cele constatate, persoanele în cauză au declarat că articolele pirotehnice le aparțin, le-au achiziționat din localitatea Ruse pentru a le utiliza de sărbători și nu aveau cunoștință de obligativitatea deţinerii autorizațiilor necesare.

Întreaga cantitate de bunuri a fost ridicată de către lucrători din cadrul S.A.E.S.P.- I.P.J. Giurgiu, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materialelor explozive,  iar persoanelor li s-a permis continuarea călătoriei, fiind cercetate în stare de libertate.

 

Ţigări ascunse în cutii de ciocolată,  descoperite de poliţiştii de frontieră în P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit 900 de pachete cu ţigări, pe care un cetăţean bulgar a încercat să le introducă ilegal în ţară.

În data de 25.12.2019, la ora 20.00, în Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul bulgar M.A., în vârstă de 30 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Bulgaria.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul acestuia, disimulată în cutii de ciocolată, cantitatea totală de 900 pachete cu ţigări.

Persoana în cauză a declarat faptul că a cumpărat țigările din Bulgaria și intenționa să le transporte în Germania, pentru a le comercializa.

Țigările, în valoare de 17.550 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

 

Cetăţean turc cu carte de identitate falsă, descoperit  la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu I.T.P.F. Giurgiu au descoperit la controlul de frontieră o carte de identitate grecească falsă pe care un cetățean turc intenționa să o folosească pentru a ajunge în Germania.

În data de 24.12.2019, în jurul orei 14.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră, călătorind ca pasager într-un autoturism condus de un cetățean bulgar, o persoană de sex masculin care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate având însemnele autorităților din Grecia.

Procedând la verificarea documentelor de călătorie, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari a constatat faptul că documentul prezentat de pasagerul din dreapta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals total.

Pe timpul cercetărilor, pasagerul a declarat că este cetăţean turc, iar documentul fals l-a procurat de la un conational, pe teritoriul Bulgariei, plătind suma de 800 euro și intenționa să îl folosească pentru a ajunge în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, persoanele și documentul au fost preluate de autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER