26 noiembrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PREFECTURA GIURGIU – CONDIȚII PENTRU ORGANIZAREA MANIFESTĂRILOR PUBLICE

Având în vedere măsurile adoptate în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență în ultimele două zile, Instituția Prefectului – Județul Giurgiu este abilitată să vă comunice următoarele:

Începând cu data de 8 martie 2020, sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1.000 de persoane. Această măsură este obligatorie, la nivel național, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii, excepțiilor sau amânării.

De asemenea, evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obținerea unei aprobări prealabile din partea Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, ale cărei date de conctact sunt:

Str. Bucuresti bl. 114, sc.A, Giurgiu
Tel: 0246.214.176;

Fax: 0246.217.251
e-mail: secretariat@dspgiurgiu.ro

Acceptul sau refuzul organizării va fi transmis în baza unei analize care ține cont de natura evenimentului, grupa de vârstă a participanților, modalitatea în care participanții ajung la eveniment și durata deplasării către eveniment, dacă există posibilitatea ca la acțiune să participe persoane care s-ar fi putut afla în zone de risc sau să fi intrat în contact cu persoane contaminate.

Această decizie este valabilă până la data de 31 martie 2020 pe întreg teritoriul național al României, existând posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației.

 

 

 

Recomandari pentru organizatorii de evenimente

Organizatorii de evenimente ar trebui să stabilească legături directe cu autoritățile de sănătate publică locale.

Aglomerarea trebuie să fie minimizată, iar organizatorii de evenimente trebuie să ia în considerare utilizarea unor măsuri de distanțare pentru a reduce contactul strâns între oameni în timpul adunării (de exemplu, prin creșterea frecvenței transportului, eșalonarea sosirilor, devierea plecărilor și minimizarea adunării la instalațiile sanitare, ariile de distribuție de alimente și apă).

Măsurile de prevenire trebuie să includă mesaje despre definiția de caz, practicarea igienei mâinilor și eticheta respiratorie, izolarea persoanelor bolnave, menținerea autoizolării și reducerea aglomerării.

Trebuie luate în considerare și amânarea sau anularea evenimentelor sau solicitarea de a nu participa anumite persoane (de exemplu, cei care au boli cronice, grave sau fatale).

După ce are loc evenimentul, dacă autoritățile de sănătate publică bănuiesc că s-a produs transmiterea virusului COVID-19, organizatorii și participanții trebuie să sprijine răspunsul autorităților.

Organizatorii trebuie să fie în legătură cu Direcția de Sănătate Publică și să faciliteze schimbul de informații despre toți participanții simptomatici (precum itinerariile lor, informațiile de contact, procedurile de viză, rezervările la hotel).

Măsuri preventive:

  • Promovați practica uzuală a acțiunilor preventive de zi cu zi. Folosiți mesaje și materiale de sănătate elaborate de surse de sănătate publică oficiale (cum ar fi MS, INSP, MAI-DSU), pentru a încuraja personalul evenimentului și participanții să practice bune obiceiuri de sănătate personală.
  • Promovați acțiuni preventive zilnice pentru a preîntâmpina răspândirea COVID-19, care includ:
  • rămâneți acasă când sunteți bolnav, cu excepția cazurilor de îngrijire medicală
  • acoperiți-vă gura și nasul în timpul tusei și strănutului cu un șervetel, apoi aruncați servețelul în coșul de gunoi
  • spălați-vă des pe mâini cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde, în special după ce mergeți la baie, înainte de a mânca, după ce vă suflțti nasul, tușiți sau strănutați
  • evitați să vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile nespălate
  • curățați și dezinfectați zilnic suprafețele și obiectele atinse frecvent.
  • furnizați materiale de prevenire a COVID-19 la evenimentele pe care le organizați
  • este indicat să aveți la îndemână provizii suplimentare de igienă pentru personal și participanții la evenimente, inclusiv săpun, produse igienice pentru mâini (gel dezinfectant, șervețele dezinfectante), prosoape de hârtie și măști de unică folosință (pentru persoanele care încep să prezinte simptome)
  • puneți la dispoziție un număr suficient de instalații de spălare a mâinilor, cu săpun și apă curentă, geluri dezinfectante pentru mâini și prosoape de hârtie.

Notă: Măștile de unică folosință trebuie păstrate la fața locului și utilizate numai dacă cineva (angajat sau participant) se îmbolnăvește în timpul evenimentului. Cei care se îmbolnăvesc trebuie să fie imediat izolați, într-un spațiu separat de personal și de ceilalți participanți, și să li se înmâneze o mască de unică folosință.

  • promovați mesaje care descurajează persoanele bolnave să participe la eveniment. Insistați pe mesajele care solicită ca oamenii să părăsească evenimentul dacă încep să aibă simptome care includ febra, tuse și dificultăți de respirație.

 

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

 

P R E F E C T,

 

MATEI Aneta

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER