18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PREFECTURA GIURGIU – NOI MĂSURI DE PREVENIRE A CORONAVIRUSULUI

Astăzi, 14 martie 2020, ora 14.00, la sediul instituției a avut loc o ședință de lucru condusă de  prefectul județului, doamna Aneta Matei, ședință la care au participat subprefectul județului, domnul Mirel Dragoș Brăgaru, șefii structurilor M.A.I. ( I.P.J., I.J.S.U., I.T.P.F., I.J.J.) și directorii Direcției de Sănătate Publică, Serviciului Județean de Ambulanță și al Spitalului Județean de Urgență Giurgiu.

Aceasta a avut ca obiect Dispoziția Departamentului pentru Situații de Urgență nr.531/14.03.2020, privind stabilirea unor măsuri suplimentare  în vederea prevenirii răspândirii infecției cu coronavirusul COVID-19.

Având în vedere necesitatea asigurării unui răspuns unitar și integrat al tuturor structurilor și unităților implicate în intervenția operativă, conform acestei dispoziții se va acționa integrat, doar sub conducerea prefectului.

La nivelul județului Giurgiu majoritatea măsurilor dispuse au fost deja implementate, iar pentru câteva au fost stabilite responsabili și termene după cum urmează:

  • începând cu data de 13.03.2020, asistenții medicali școlari din rețeaua școlară județeană au fost detașați în cadrul Direcției de Sănătate Publică pentru a sprijini activitățile acesteia, pe toată perioada suspendării cursurilor în unitățile de învățământ;
  • începând cu data de 16.03.2020, o persoană avizată din cadrul DSP va asigura instruirea personalului Serviciului Județean De Ambulanță pentru ca aceștia să poată recolta probe la domiciliu pentru pacienții cu suspiciune de coronavirus, DSP-ul asigurând și kiturile necesare recoltării probelor.

Prefectul județului Giurgiu, doamna Aneta Matei, dorește să mulțumească cetățenilor județului pentru modul în care au înțeles să respecte recomandările făcute de către autorități în ceea ce privește informarea din surse autorizate și punerea în aplicare a recomandărilor de prevenire a răspândirii infecției cu coronavirusul COVID-19. Totodată, mulțumește tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne și ale Ministerului Sănătății, implicate direct în gestionarea acestei epidemii, precum și autorităților publice locale. De asemenea, prefectul județului Giurgiu mulțumește mass- mediei locale pentru promptitudinea de care dă dovadă în preluarea comunicatelor de presă și obiectivitatea cu care tratează acest subiect de interes național.

 

P R E F E C T,                                        

Aneta MATEI

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER