19 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

VIAȚA MERGE ÎNAINTE… INCENDII ȘI ACCIDENTE ÎN JUDEȚ

”Peste 100 de ha de vegetație uscată și mărăciniș au ars, în ultimele ore, în județul Giurgiu. Joița (un ha) și Chirculești – Bănești (aprox.100 ha) sunt localitățile în care a fost necesară intervenția pompierilor din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești și Detașamentului Bolintin Deal pentru stingerea acestor incendii.

În zona Bănești, pompierii au intervenit cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă. Fiind o zonă greu accesibilă, mlăștinoasă, intervenția de stingere a incendiului a durat peste 5 ore.

Cauza probabilă a incendiilor a fost focul deschis – anunțau pompierii de la ISU sâmbătă dimineață.

O altă intervenție era semnalată după aproximativ o oră. De această dată, era vorba despre un accident rutier:

”Accident rutier în localitatea Plopșoru. ISU Giurgiu intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o descărcerare și o ambulanță Smurd.

În accident a fost implicat un autotren, care a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în șanțul de la marginea drumului.

Conducătorul auto s-a autoevacuat și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Tirul transporta paleți.”

Despre accident au detalii polițiștii:

”În această dimineață, un bărbat de 49 de ani din Ploiești, județul Prahova, în timp ce conducea un tir pe DN 5, avand directia de deplasare Giurgiu-Bucuresti, la iesire din localitatea Plopșoru, pe fondul altor preocupări la volan, a pătruns pe contrasens, și s-a răsturnat intr-un șanț.

Conducătorul auto nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma evenimentului, nu au rezultat victime.”

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER