18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ÎN CIUDA AFIRMAȚIILOR ALARMISTE, MEDICAMENTELE PENTRU TRATAREA PACIENȚILOR CU COVID AJUNG ȘI LA GIURGIU

Publicarea, de către Ministerul Sănătății, a unei liste cu unitățile sanitare ce primesc medicamente pentru tratatrea pacienților cu coronavirus a stârnit ”pasiuni” în rândul unor politicieni locali, care s-au grăbit să acuze Guvernul că a ”lăsat pe dinafară” spitalele din Giurgiu, care nu vor avea cu ce să îngrijească acești pacienți.

Adevărul este, însă, altul:

Ministerul Sănătății a anunțat că 18.000 de cutii Hidroxiclorochină, medicament folosit în tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 au fost donate Ministerului, prin bunăvoința companiei Sanofi România.

Cele 1.080.000 de doze vor ajunge la peste 45.000 de pacienți din România.

Repartizarea acestor medicamente se face în funcție de priorități; astfel, în prima fază, medicamentele ajung la clinicile de boli infecțioase și cele de Pneumologie, unde, de altfel, au și fost, deja, trimise, 6.000 de cutii.

Urmează, apoi, în ordinea priorităților, spitalele suport și cele județene.

În ceea ce privește județul Giurgiu, potrivit listei publicate de Ministerul Sănătății, (ce poate fi consultată integral aici: http://www.ms.ro/2020/04/03/donatie-de-la-sanofi-de-peste-un-milion-de-doze-de-hidroxiclorochinina-un-medicamente-vital-in-lupta-impotriva-pandemiei-covid-19/ ), pe lista spitalelor suport, la poziția 25, apare Spitalul Orășenesc Bolintin Vale.

Potrivit priorităților stabilite, Spitalul Județean va primi, la rândul său, acest medicament, după repartizarea în spitalele suport.

Însă, pentru că la spitalul din municipiu există, deja, pacinenți cu COVID, iar la Bolintin încă nu sunt internate astfel de cazuri, în scurt timp, o parte din medicamentele ce ajung la Bolintin vor fi transferate la Spitalul Județean, urmând ca, imediat ce, la nivel național se va repartiza o nouă tranșă, aceasta să ajungă la Spitalul Județean.

În plus, de aceste medicamente vor beneficia și pacienții ce suferă de alte boli și au nevoie de acest tratament, separat de pacienții cu Covid.

Prin urmare, numeroasle acuzații lansate în spațiul public de PSD-iști ”de frunte” din Giurgiu nu sunt susținute, demonstrând – o dată în plus – că este vorba despre pură demagogie și populism, așa cum, de altfel, ne-a obișnuit PSD-ul, în această perioadă.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER